David Ritschard talar ut – därför kollapsade stjärnan egentligen i ”Allsång på Skansen”: ”Det betyder…”

I mitten av augusti gästade den svenska countryartisten David Ritschard, 34, ”Allsång på Skansen”.

Mitt under ett samtal på scenen med Pernilla Wahlgren sjönk han ihop. Nu avslöjar han vad som faktiskt hände där och då.

Sjukskriven och ordinerad strikt vila och restaurering”, skriver han på Instagram.

Det var den 16 augusti som artisten David Ritschard, 34, gästade finalen av säsongens ”Allsång på Skansen”.

Ritschard har haft lite av ett nationellt genombrott det senaste året och uppmärksammades tidigare under året för sin medverkan i ”Jills veranda” då han hälsade på Jill Johnson och kollapsade under inspelningen. Han fick avbryta sin medverkan i programmet.

– Det var otäckt. Och det har varken hänt förr eller senare. Det är en ny erfarenhet. Lite olyckligt för min del att det sker inför statstelevisionens kameror. Men det går inte att göra ogjort, sa han då.

David Ritschard
David Ritschard på Skansen-scenen i somras. Foto: SVT

I somras inträffade ytterligare en form av hälsokollaps, även denna gång i SVT. Mitt under ett samtal med programledaren Pernilla Wahlgren segnade Ritschard ihop på scenen.

Panik utbröt och ingen visste hur artisten mådde. Efter programmet gick hans management ut med beskedet att han ställer in alla spelningar under resten av året.

”Blev finfint behandlad”

Nu berättar David Ritschard lite mer öppet varför hans kropp sade ifrån.

Några dar efter Skansen las jag in för blödande magsår samt påföljande lungembolier. Blev finfint behandlad av alla på SÖS men sjukskriven och ordinerad strikt vila och restaurering”, skriver han på Instagram.

Sedan skickar han en hälsning till alla som har stöttat honom under den svåra tiden.

Jag vill tacka alla er som på olika sätt backat mig genom den här senaste tidens prövningar så nu gör jag det. TACK, det betyder allt”, skriver han.

Krya på dig, David. Passa på att vila dig i form och kom tillbaka starkare.