Doktor Mikael bekräftar bråken med Lotta Engberg – konflikterna i relationen: ”Ett mirakel att…”

Romansen mellan Lotta Engberg och Doktor Mikael Sandström kan inte ha undgått någon i Sverige. Men det var nära att det aldrig ens blev något förhållande.

I en intervju med Aftonbladet bekräftar paret att de tjafsade väldigt mycket i början när de sågs.

– Vi är så fruktansvärt olika, det är ett mirakel att vi är tillsammans över huvud taget, säger Mikael till kvällstidningen.

Egentligen började allt med att artisten och programledaren Lotta Engberg, 60, bara slängde ut sig ett citat i Aftonbladet i januari 2020.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa hon spontant.

Hon syftade på ”Nyhetsmorgons” återkommande gästdoktor Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 65, som synts på tv i många år. Han gjorde sig faktiskt känd redan 2003 då han var med i ”Expedition Robinson” i SVT.

Ett halvår efter den offentliga inviten var kändisarna ett par.

Doktor Mikael
Doktor Mikael Sandström. Foto: TV4

”Blir bättre och bättre”

Det var däremot nära att de aldrig kom längre än till dejtingstadiet. För trots att de båda var intresserade och nyfikna på varandra visade det sig snabbt att de var ganska olika.

Någonting Doktor Mikael berättar mer om när han och kärleken Lotta pratar ut i en längre intervju med Aftonbladet.

Han svarar då på frågan hur det varit att vara tillsammans med Lotta under de här tre åren.

– Det blir bättre och bättre. Vi tjafsade rätt mycket i början. Vi är så fruktansvärt olika, det är ett mirakel att vi är tillsammans över huvud taget. Det är nästan så att vi inte passar ihop. Nu har kanterna slipats ned, men de var ganska vassa i början tycker jag, säger han.

Han är också snabb med att tala om att det är hon som oftast får sin vilja igenom när de krockar. Han har snällt fått ta ett kliv tillbaka och tona ner sig själv en aning.

– Om jag ska vara objektiv, vilket jag alltid är, så är det jag. Så det är mig det är synd om, säger han.

Trivs ihop – men vill inte gifta sig

Trots att det var lite tjafsigt inledningsvis fann de verkligen varandra och i dag är de superkära och bor ihop i Mölnlycke på Västkusten.

Mikael har nyligen gått i pension från sitt vanliga läkarjobb, men syns varannan tisdag i ”Nyhetsmorgon”.

Lotta å sin sida har hoppat av ”Lotta på Liseberg” men är ständigt aktuell med ”Bingolotto”. Hon har nyss gjort årets två största sändningar, på uppesittarkvällen och på nyårsafton. Så nu väntar en lugnare period.

Nu smider de planer på att de ska åldras tillsammans.

– Det är Mikael och jag. Det är klart att det finns ett jag, men det finns också ett vi och oss och framtidsplaner. Vi vill ha mer tid till att göra saker tillsammans. Men vi ska inte gifta oss, inte i dag i alla fall, säger Lotta.

Härliga Lotta och Mikael. Det är så roligt att ni hittade varandra.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev