Dottern Karolinas gripande ord om Ingvar Oldsberg träffar rakt i hjärtat: ”Vi kommer alltid att minnas dig”

I början av februari avled en av våra största och mest folkkära tv-ikoner. Ingvar Oldsbergs bortgång sörjs av många, främst av familjen och vännerna.

Nu delar även dottern Karolina Oldsberg med sig av en speciell hyllning till sin pappa Ingvar.

I dödsannonsen i Svenska Dagbladet söndagstidning skriver hon gripande om sorgen och saknaden, uppger Expressen.

Ingvar Oldsberg inledde sin karriär som sportjournalist men syntes sedan i många olika tv-sammanhang.

Genom att leda program som ”På spåret”, ”Bingolotto” och ”Här är ditt liv” nådde han en miljonpublik. Ingvar Oldsberg lyckades under sin karriär bli en av våra mest älskade och folkkära programledare.

Han har bland annat fått ta emot hederpriset vid tv-galan Kristallen för sin långa gärning inom tv-mediet.

ingvar oldsberg
Foto: Janerik Henriksson / TT

Den 10 februari somnade tv-legendaren in efter en kort tids sjukdom, 76 år gammal.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skrev familjen i ett uttalande, uppgav Aftonbladet.

Sörjs av familj och vänner

Efter beskedet strömmade kondoleanserna in från folk över hela Sverige som minns programledaren, underhållaren och journalisten Ingvar Oldsberg.

Många är också de vänner och kollegor som uttryckt sin sorg efter Ingvars bortgång. Bland annat vapendragaren Björn Hellberg, som under många år syntes vid Ingvars sida.

Björn Hellberg var medveten om Oldsbergs allt sämre hälsa, men dödsbeskedet kom ändå som en chock.

– Det var ju inte alldeles oväntat. Jag har haft kontakt med honom fortlöpande och visste att han var inte stadd vid god hälsa. Ändå känns det naturligtvis som en chock när man får höra det så naket rakt ut, sade han i en intervju med TV4.

LÄS MER: Lasse Kronérs hjärtskärande ord om Ingvar Oldsberg – efter vännens bortgång

björn hellberg, ingvar oldsberg
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Familjens gripande ord om Ingvar

Men hårdast drabbade av bortgången är Ingvars närmsta familj, för utanför tv-rutan var han också make, pappa och morfar.

Sonen Staffan Oldsberg har tidigare berättat för Aftonbladet om sista gången han träffade pappa Ingvar på sjukhuset i Göteborg.

– Jag slängde mig i bilen och åkte ned från Lidköping, och jag hann ta ett farväl. Det var fint, men ingen vill se sin förälder ligga på det viset, men nu hade han inte ont. Det var ett snabbt förlopp och han hamnade på sjukhuset och vi fick hälsa på och klappa på honom, men sedan gick det väldigt fort, berättade han.

I Svenska Dagbladet söndagstidning kunde läsare ta del av Ingvars dödsruna, där dottern Karolina Oldsberg delade med sig av en sista hälsning till sin pappa, något Expressen tidigare skrivit om.

”Vår enastående pappa, morfar och livskamrat Ingvar Oldsberg har nått livets ändhållplats och är på väg mot nytt resmål. Du har lämnat oss med stor sorg och oändlig saknad. Vi kommer alltid att minnas dig med ljusa och varma minnen.” 

Vilka otroligt fina ord. Vila i frid Ingvar!