Foto: TT/Instagram

Ebba von Sydow har opererats – efter läkarnas upptäckt: ”Rätt sänkt”

.

Ebba Kleberg von Sydow har opererats.

Nu berättar hon själv om ingreppet och läkarnas upptäckt på sjukhuset.

– Allt ska ha gått bra, hälsar den tidigare Nyhetsmorgon-profilen från sjukhuset via sin egen blogg

Ebba Kleberg von Sydow slog igenom som tidningen Expressens modeansvariga och blev senare Sveriges yngsta chefredaktör genom tiderna då hon tog över Veckorevyn, endast 24 år gammal.

Men Ebba har på senare år också framför allt blivit en tv-profil för många. Hon programledde bland annat ”Go’kväll” i SVT, och även direkt från kanalens sändningar av Nobel och evenemangen runt kungahuset.

Hej från Nyhetsmorgon! Vi är i full gång i köket, mamma och jag lagar brunch från nya boken – sååå skoj detta! Håll…

Posted by Ebba Kleberg von Sydow on Sunday, May 12, 2019

Nu har hon dock lämnat programlederiet i tv och är i stället aktuell med sin nya bok ”Systrarna von Sydow…” och egna podden ”Säker stil”.

Ebba von Sydow om operationen

Men Ebba är för många också en känd bloggare, och det är där hon nu går ut och berättar om sin operation i foten.

”De hade rensat bort en del inflammerad vävnad i min vänsterfot, sytt ihop den söndertrasade senan som splittrats på längden i en cirka 10 centimeter lång ruptur – men sedan hade de också upptäckt att det var annat som behövdes göras, när de öppnat foten”, skriver Ebba von Sydow i sitt inlägg på bloggen.

Medieprofilen förklarar att ett ledband hade lossnat och läkaren hade ordnat ett nytt fäste med ”såg, mejsel och gaugetång”.

Samtidigt skickar hon glada besked. Allting verkar nämligen ha gått bra efter ingreppet.

”Nu är det gjort! Vilket såklart är jätteskönt. Allt ska ha gått bra (vilket jag nog frågade läkaren om fyra gånger). Så fort jag känner mig lite piggare, så kommer det såklart att kännas så också. Men just nu känner jag mig i ärlighetens namn rätt sänkt.”

Ordern från läkarna

Nu har hon fått order om högläge med sitt gips – och tre veckor utan att belasta sin fot.

”Följt av ortos i tre till fyra veckor känns just nu… Sådär”, skriver Ebba och fortsätter:

”Samtidigt som jag vet att det är för det bästa. Som sagt, kommer vara piggare, gladare och mycket mer optimistisk när krafterna kommer tillbaka och tårarna torkat ordentligt. Nu hoppas jag få lite sömn här. Tror det är precis vad som behövs.”

STOCKHOLM 20100922 Ebba von Sydow anländer till invigningen av Marc by Marc Jacobs-butiken på Smålandsgatan. Foto: Anders Wiklund / TT

Nu hjälps vi åt att skicka styrkekramar till Ebba!