Efter hårda kroppskravet– nu ryter Nanne Grönvall ifrån: ”Jag var inte tillräckligt…”

Med många år i bagaget är det svårt att tro att Nanne Grönvall inte alltid varit välkommen på den musikaliska scenen.

I en intervju med Expressen berättar artisten om hur hon fick kommentarer om sitt utseende och att hon inte borde sjunga.

– Jag har fått höra att jag bara skulle vara med och skriva låtar och inte synas utåt för att jag inte var tillräckligt snygg, säger hon.

Att hela tiden bli bedömd för sitt utseende och kritiserad i det privata såväl som i jobbet, är en stor påfrestning. När man speciellt vill att fokuset ska ligga på sin kunskap och kompetens, är det alltför ofta som istället utseendet lyfts fram mer.

Nanne Grönvall har stått på säkert hundratals scener genom åren och det känns olustigt att tänka att det inte alltid kan ha varit så, eller att alla inte har stöttat henne genom resan.

I en intervju med Expressen berättar hon om hårda kommentarer kring hennes utseende genom karriären och hur detta har fått henne att ta upp den viktiga kampen mot kroppshetsen.

– Absolut, det har dykt upp tillfällen då jag fått höra att jag inte är tillräckligt snygg för att vara i den här branschen. Jag har fått höra att jag bara skulle vara med och skriva låtar och inte synas utåt för att jag inte var tillräckligt snygg, berättar hon för tidningen.

Efter kommentarerna om utseendet, ryter nu Nanne Grönvall ifrån. Foto: TV4/Youtube

Nanne Grönvall: ”Vi behöver människor i alla storlekar”

Nu hoppas hon inspirera andra att inte fixera sig vid utseendet utan istället ta sig ut och leva livet.

– Tyvärr finns det i många branscher som showbiz och modellvärlden. Det finns en hets på utseende och hur du ska vara. Vi behöver människor i alla storlekar med alla utseenden. Det är det häftigaste som finns, säger hon.

”Finns i strävan idag efter perfektion”

Nanne hoppas att hetsen kommer förändras i branschen efter många års kamp.

– Vi måste ha en balans. Det finns en strävan i dag efter perfektion. Jag möter barn och ungdomar som berättar mycket om att de följer personer i social medier som de tycker är perfekta i kropp och utseende och de vill lyckas i allt och hetsen är enorm. Där behöver vi hjälpas åt allihop, både vuxna och ungdomar. Man blir förtvivlad över att se allt. Jag är jättetrött på den här utseendefixeringen, berättar hon och fortsätter:

Nu hoppas hon att kroppshetsen kommer förändras. Foto: TV4/Youtube

– Det är en hets på att man ska vara snygg och cool och ball och framgångsrik och allt. Vi måste hitta en balans och bara känna att värderingar är att vara en bra människa. Jag känner att det underskattas, säger Nanne till Expressen.

Så viktiga och starka ord Nanne! Detta är något vi alla borde jobba på tillsammans! Tryck på gilla-knappen om du inspireras av Nanne Grönvall!