”En plats i solen”-Jonnies nya sjukdomsbesked – stöttas efter nyheterna: ”Borde nog ha…”

Foto: Instagram/jonnieirwintv

Han har varit sjuk i obotlig lungcancer i tre år. Cancern även spridit sig upp till hjärnan. Men den kände programledaren Jonnie Irwin gör vad han kan för att fortsätta leva ett gott liv med sin familj.

”En plats i solen”-profilen har delat med sig på sociala medier om det senaste sjukdomsläget – och folk skickar sitt stöd efter nyheterna.

Borde nog ha stannat inomhus…”, skriver han på Instagram.

Cancer är en fruktansvärt orättvis sjukdom – alla kan drabbas av den oavsett ålder.

Den 49-årige trebarnspappan Jonnie Irwin, tillika känd brittisk tv-programledare, insjuknade för drygt tre år sedan i lungcancer. Nu har tumören även spridit sig till hjärnan.

Irwin är för oss svenskar mest känd för sin medverkan i långkörarna ”En plats i solen” och ”En plats på landet”, vilka även är stora här hos oss.

Läs mer: Nya bilderna på ”En plats i solen”-Jonnie får tittarna att jubla – hyllas efter detaljen i utseendet: ”Du ser väldigt…”

Läs mer: ”En plats i solen”-Jonnies stora kärlekslycka – firar bröllopsdag med frun mitt under kampen mot cancer

Jonnie Irwin innan han blev sjuk, och efter. Foto: TV4/Youtube

Han delade först med sig om den tragiska nyheten att han var sjuk i slutet av november i fjol. Under årens lopp har han valt att inte berätta någonting för sina tre söner Rex, 4, Rafa, 3, och Cormac, 3.

”Jag får hela tiden frågan: ”Ska du berätta för dem?”. Men berätta vad för dem? Det skulle vara hemska nyheter som de skulle behöva ta till sig. Och det skulle förvirra Rex – han kommer ändå få uppleva chock en dag”, har han tidigare sagt till Hello.

Trotsade rekommendationerna

Den senaste tiden har Jonnie Irwin ändå haft en del glädjande nyheter att dela med sig av. Bland annat firandet av sin sjunde bröllopsdag med frun Jessica – samt glädjebeskedet att han trots sitt hälsotillstånd har valt att göra några kortare inspelningar för tv.

I måndags delade han däremot ett inlägg på Instagram som inte var riktigt lika muntert.

Han har nämligen gått och dragit på sig en infektion.

Borde nog ha stannat inomhus med min bröstinfektion, men skulle varit för rädd att missa utflykten till farbror Maxwell Holmes kolonilott. Ibland behöver jag en knuff i rätt riktning, och att se pojkarna ha kul när de plockade äpplen och pumpor var super”, skriver han och fortsätter:

Att mata på Jessicas besatthet av Halloween var däremot en nackdel”.

”Vila dig nu, kompis!”

Nu har flera av Jonnies följare skickat kärlek efter beskedet att han är mer sjuk.

Vila dig nu, kompis!”, skriver en person.

Många böner och hälsningar. Njut av tiden med din familj”, skriver en annan.

Åh nej, jag är så ledsen att du har en bedrövlig förkylning i bröstet, men glad att du är okej och att ni hade kul allihopa med pumpor och äpplen”, skriver en tredje.

Vi är också glada att du är okej, Jonnie. Vila upp dig ordentligt nu och ta hand om dig och familjen.

Exit mobile version