Nya bilderna på ”En plats i solen”-Jonnie får tittarna att jubla – hyllas efter detaljen i utseendet: ”Du ser väldigt…”

Den kände brittiske tv-programledaren Jonnie Irwin, 49, har under en längre tid tagit en paus från alla inspelningar eftersom han är sjuk i cancer.

Nu delar han med sig av en glädjande nyhet mitt i allt elände. Jonnie har nämligen varit ute och spelat in ett nytt tv-inslag – och hans följare är helt lyriska.

Det är en så tragisk och orättvis sjukdom.

Jonnie Irwins cancer har spridit sig från lungorna upp till hjärnan och han har varit sjuk i tre år nu. Tv-profilen Jonnie, känd från husletarprogrammen ”En plats i solen” och ”En plats på landet”, är även välbekant i Sverige.

Trots att han och hans familj vetat om diagnosen sedan 2020 dröjde det till november 2022 innan han avslöjade för omvärlden att han drabbats av lungcancer. De enda som inte vet någonting är hans tre små söner Rex, 4, Rafa, 3, och Cormac, 3. De är för små för att ta in att deras pappa är döende.

Läs mer: ”En plats i solen”-Jonnie Irwin förbereder sig på att dö – när han ska ta farväl av sönerna har han en önskan

– Jag gör allt jag kan för att hålla kvar dagen så länge som möjligt. Det är jag skyldig Jess och våra pojkar. Vissa personer i min position har ”bucket lists”, men jag vill bara att vi ska göra så mycket vi kan som familj, sa han till tidningen ”Hello!” för snart ett år sedan.

Jonnie Irwin
Jonnie Irwin innan han blev sjuk i cancer. Foto: TV4

Passar på att leva livet

Ja, för trots att han vet med sig att han inte har så lång tid kvar på denna jord försöker han ta tillvara på alla tillfällen han får.

Nyligen var han och frun Jessica ute och firade sin sjuåriga bröllopsdag på restaurang. Det är alltid värt att fira kärleken – kanske extra mycket denna gång.

Men nu kan Jonnie Irwin glädja sina följare och beundrare på ännu ett sätt. Även denna gång visar han upp lyckan på Instagram.

Så skönt att vara tillbaka och filma för BBC Morning Live. Vi har just filmat kortare inslag som handlar om hur man renoverar i sitt hem och vad man ska se upp för”, skriver programledaren.

Han kan inte berätta exakt när inslagen kommer visas på tv, men nog har han fått sina följare på sociala medier att känna lite exaltation.

Fansens hälsningar till Jonnie

Du ser så bra ut – mycket bättre än du har gjort på ett bra tag. Fortsätt att kämpa din kamp”, skriver en person till honom.

Tillbaka på tv där du hör hemma och du ser fantastisk ut!”, kommenterar en annan.

Du ser väldigt bra ut på den här bilden Jonnie. Hoppas du mår lika bra som du ser ut att göra”, skriver en tredje.

De flesta är rörande överens om att de är glada att han är tillbaka i tv-rutan, om än tillfälligt, och att han ser piggare, friskare och gladare ut än på länge.

Vilka jätteroliga nyheter, Jonnie! Hoppas att du fortsatt får känna dig stark och pigg – och att det kommer flera lägen för dig att stå framför kameran igen.

Vi alla saknar dig och önskar att du tillfrisknar. Kärlek till dig!