Ernst Kirchsteiger stoppas – stora förändring med frun efter åren tillsammans: ”Vi har verkligen…”

Nu är Ernst Kirchsteiger tillbaka med ”Sommaren med Ernst”.

Efter ett år där han levt isolerat med frun Ulla och dessutom blivit farfar.

– Jag har sett den lilla ungen växa upp via Facetime, säger Ernst till Expressen.

Som för de flesta andra har det varit svårt att träffa familj och vänner under pandemin. Situationen har fått folk att tänka om och anpassa livet därefter.

En av många som fått möblera om i livspusslet är programledaren Ernst Kirchsteiger, 63, som levt isolerad med frun Ulla, 63, under pandemin. Men trots den mörka tiden fick paret i vintras ett riktigt varmt besked. Ett nytt litet mirakel hade anslutit till familjen.

För även om Ernst sedan tidigare har några bonusbarnbarn, inträffade något speciellt i vintras. Sonen Sebastian Kirchsteiger blev pappa till en dotter – och Ernst blev farfar till sitt första biologiska barnbarn.

– Vi har blivit farmor och farfar, Sebastian har fått en dotter. En liten gullig tjej som berikar vårt liv och vi hennes. Att bli farfar, det är grejer det!, sade han då till Aftonbladet och fortsatte:

– Jag är stolt som en påfågelstupp!

Farfar under pandemin

Men Ernst har inte blivit farfar under de allra enklaste förhållandena. De fysiska besöken med den nya familjemedlemmen har uteblivit, när Ernst och Ulla levt isolerade under pandemin.

– Jag har sett den lilla ungen växa upp via Facetime, säger Ernst till Expressen.

Paret tillhör de som verkligen tagit pandemin på allvar. De har isolerat sig sedan virusets utbrott för att inte riskera att bli smittade eller föra smittan vidare.

Ernst berättar för Expressen att han saknar det spontana livet, i att kunna bjuda in folk på ett glas vin eller äta på restaurang. Men även att han haft lyxen som haft Ullas vid sin sida genom hela isoleringen.

– Ulla, min fru, är ju sjuksköterska så hon har ju varit otroligt bra på att manövrera det här. Jag tror aldrig jag har tvättat händerna så mycket i hela mitt liv. Spritavtvättningar och ”tänk dig för här, tänk dig för där”. Ska vi ut så ger man sig ut på tider när man vet att det är väldigt lite folk ute. Vi har verkligen levt det här coronalivet, säger han till tidningen.

Ernst och Ulla Kirschsteiger
Foto: Christine Olsson/TT

Säsongspremiär

Men här kommer ett bra tecken som kanske tyder på att saker och ting är går åt rätt håll. 

Under torsdagen är det nämligen premiär för, den trettonde säsongen av, TV4:s ”Sommar med Ernst”.  Det är väldigt glada besked för Ernst som nu kan ta upp det projekt som fick läggas åt sidan förra året.

Mellan sommarens inspelningar kommer han, kanske inte så oväntat, passa på att njuta av den svenska sommaren. Ernst som blivit känd för uppskatta de små stunderna berättar att hans privatliv annars brukar vara ganska likt de tittarna får se.

– Mitt liv påminner ganska mycket om det som tittarna ser i rutan. Jag håller på med saker. Stora eller små saker. Jag är i trädgården väldigt mycket, jag lagar mycket mat och rätt vad det är så är de svarta vinbären mogna och då kokar vi sylt och marmelad. Så har vi alltid gjort, även innan jag började med tv. Jag var ju 42 när jag började med tv, säger han till Expressen.

Ernst Kirschsteiger
Foto: TV4

Vi hoppas att Ernst snart kan få leka med sitt barnbarn och vi ser fram emot att bänka oss framför ännu en ”Sommar med Ernst”! Kommer ni att titta? Lämna gärna en kommentar på Facebook!