Eva Dahlgren förd till sjukhus – kollapsade i hemmet

Under fredagskvällen skulle Eva Dahlgren ha medverkat i säsongsavslutningen av TV4:s ”Tilde”.

Nu meddelar sångerskan att hon kollapsat i hemmet och färdats till sjukhus.

”Starka och sköra på en o samma gång”, skriver Eva Dahlgren på Instagram.

Under fredagskvällen vankas en spektakulär säsongsavslutning för Tilde de Paula Ebys talkshow ”Tilde” på TV4. Sedan tidigare har programmet utannonserat att årets sista gästlista är något utöver det vanliga.

En av de som sedan tidigare bjudits in för att gästa säsongens sista program är sångerskan Eva Dahlgren, 61. Men någon medverkan i kvällens program kommer det inte att bli för den folkkära artisten.

Eva Dahlgren
Foto: Jessica Gow/TT

Förd till sjukhus

Nyligen lämnade hon nämligen det dystra beskedet att hon blivit inlagd på sjukhus. På Instagram berättar hon om det dramatiska händelseförloppet.

”Tappade synen när jag stod och strök och trillade ihop och hamnade på sjukhus. Slutledning-det är farligt att stryka”, skriver Eva på Instagram och lämnar åtminstone ett aningen lugnande besked.

”Men som tur är var det ingen stroke bara långvarig stress och oro över en sjuk mamma. Pop-poeter är av känslig natur. Starka och sköra på en o samma gång.”

Skulle träffat Stefan Löfven

Tanken var att hon under fredagskvällen skulle besökt ”Tilde” på Junibacken i Stockholm. Där hade hon bland fått samtala med statsminister Stefan Löfven som även han är inbjuden till kvällens program.

Många hade säkert sett fram emot en fredagkväll med Eva Dahlgren i tv-rutan, men vi får vara lättade över att utfallet inte blev värre och hålla tummarna för att Eva får en fortsatt god återhämtning.

”Skulle varit på Tilde ikväll och pratat med henne och statsministern om saker som berör och om att min Blekta Blondin fyller 30 år. Jag får skjuta på det till en annan gång. Så ta hand om varandra och stryk försiktigt. Kram e” skriver Eva på Instagram.

Får mycket kärlek

När följarna fick ta del av det hemska beskedet var det många som ville visa sitt stöd för Eva. Kommentarsfältet fylldes snabbt med kärlek och stöttande ord.

”Åh kära Eva – så ledsen att läsa detta. Jag sänder dig kraft och kärlek! Tänder ett ljus i ett kapell vid havet i Evia för dig. Vila ordentligt. Du ska räcka länge länge”, kommenterade en följare.

”Men bästa Eva! All kärlek till Dig! Ta hand om dig. Och all kärlek till mamma..”, skrev en annan.

”Åh kära Eva! Skickar massor av kärleksfulla kryakramar! ”, skrev en tredje.

Krya på dig Eva! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!