Familjens gripande ord om Olivia Newton-John – stjärnans sista tid i livet: ”Väldiga smärtor”

En hel värld sörjer Olivia Newton-John.

Nu uttalar sig familjen om stjärnans sista tid i livet.

Som sångerska landade hon skivkontrakt, tävlade i Eurovision Song Contest och släppte flera hitlåtar.

Men det var 1978 som Olivia Newton-John på riktigt blev världskänd. Då som filmstjärna, efter sin oförglömliga insats som Sandy i filmmusikalen ”Grease”.

Nu har vi förlorat en ängel. Under måndagskvällen kom beskedet att den australiensiska skådespelerskan och sångerskan har somnat in, 73 år gammal. Detta efter att Olivia Newton-John i många år gått en tuff kamp mot cancer.

”Olivia har varit en symbol för triumfer och hopp i över trettio år och delat sin resa med bröstcancer. Hennes läkande inspiration och banbrytande erfarenhet av växtmedicin fortsätter med Olivia Newton-John Foundation-fonden, tillägnad forskning om växtmedicin och cancer”, skriver maken John Easterling i ett uttalande.

LÄS MER: John Travoltas gripande ord om sorgen

olivia newton-john, john easterling
Foto: Shutterstock

Familjens ord om Olivia Newton-John

Många vänner har uttalat sig om sorgen, allt från John Travolta till Abba-stjärnorna Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad.

Nu uttalar sig familjen om Olivia Newton-Johns sista tid i livet. De berättar att stjärnan var väldigt sjuk de sista fem-sex dagarna, och att beskedet inte kom som någon chock.

– Det var inte bara cancern som tog henne. Det var andra komplikationer, hon låg på sjukhus och hade ett mycket känsligt immunförsvar. Hon drabbades av sekundära infektioner, säger systerdottern Totti Goldsmith till A current affair.

– Hon kämpade mot väldiga smärtor.

Olivia Newton-John
Foto: TV4/Cmore

Inte rädd för döden

Totti Goldsmith berättar att hon inte hann åka över till USA för att ta ett sista farväl av sin moster. Genom Olivia Newton-Johns make John fick hon i stället ta farväl över FaceTime och säga sina sista ord.

Hon berättar också att Olivia Newton-John inte var rädd för döden. För några år sedan, när Olivia Newton-John behandlades för sin cancer och var väldigt dålig, ställde Totti Goldsmith frågan till sin moster.  

– Hon svarade ”det är jag inte, jag är inte rädd, jag har gjort mer i mitt liv än vad jag någonsin hade kunnat drömma om”. Hon trodde ärligt talat aldrig att hennes liv skulle bli så som det blev, säger Totti Goldsmith.

Vila i frid.

LÄS MER: Olivia Newton-John återförenades med Travolta – vad de gjorde på scenen fick alla att tappa hakan