Farah Abadi om stora rädslan – känslosamma kravet på sambon: ”Om jag dör…”

Farah Abadi är för tillfället aktuell som programledare för Melodifestivalen.

Men bakom rampljuset är hon även en kärleksfull mamma och partner.

– Familjen är som ett hem dit man alltid kan komma och vara som man är, har hon sagt i en intervju med Mama.

Farah Abadi har blivit ett mycket välkänt ansikte de senaste åren.

Hon har varit aktuell med allt ifrån Babben Larssons ”1 mot Sverige,” till Världens barn-galan, som tävlande i ”På spåret” och nu som programledare för Mello.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi
Foto: Janne Danielsson/SVT

Farah gjorde sitt genombrott i Sveriges Radio och senaste 10 åren har vi haft ynnesten att få se henne i mängder av olika format.

Men bakom karriären och framgångarna är hon också en kärleksfull mamma till två barn.

Familjens betyder mycket för profilen

Farah och hennes partner Johan fick sitt första barn, Zakarias, för 6 år sedan, och 2020 fick de även dottern Juni.

I en intervju med Mama fick hon nyligen frågan om vad familjen betyder för henne.

– Jättemycket! Familjen är som ett hem dit man alltid kan komma och vara som man är. Men ibland kan jag tänka att vi har för höga förväntningar på vad en familj ska vara, att alla ska vara lyckliga och glada. Familjerelationer är ju relationer precis som alla andra, det kan gå upp och ner. Jag och mina systrar är mer ovänner än vänner, man får bråka och vara sur även på sin familj. Det viktiga är att försöka se saker ur den andras perspektiv och vara snäll och förlåtande i slutändan, förklarade profilen då.

Tuffa insikten efter att ha fått barn

Att bli mamma är en stor omställning för de allra flesta, och Farah förklarar i samma intervju att hon blivit väldigt rädd för döden efter att ha fått barn.

– Jag har fått testa mitt tålamod, men jag har bättre tålamod än jag trodde. Jag har blivit mycket mer blödig, jag kan gråta åt allt, som en sorglig reklamfilm. Jag har också blivit livrädd för att dö. När jag fick mitt första barn sa jag till min sambo Johan att om jag dör måste du snabbt skaffa en ny tjej och mitt enda krav på henne är att Zacke ska få kalla henne mamma. Det var min sorgligaste tanke, att han skulle växa upp utan att ha någon att kalla mamma, säger hon till Mama.

Farah Abadi
STOCKHOLM 20220927 Farah Abadi är en av programledarna för Melodifestivalen 2023. I dag presenterades de av Svt. Foto: Nils Petter Nilsson / TT / kod 62260

Det har hon lärt sig av barnen

Men hennes älskade barn har även lärt henne mycket om livet.

– Förutom namn på olika dinosaurier och vilka planeter som består av gas så har jag lärt mig att personlighet är något man föds med, vilket har gjort mig ödmjukare inför människor generellt. Jag trodde att Juni, vårt andra barn, skulle bli precis som Zacke, vårt första. Men hon är en helt annan, en helt egen, förklarar Farah för Mama.

Vi önskar hela familjen allt gott!