Helena Bergström ilsknar till – efter skämtet om sonens tillstånd: ”Högg till i hjärtat”

Den folkkära skådespelaren Helena Bergström är högaktuell som en av jurymedlemmarna i ”Talang”.

Men alla talanger faller inte skådespelaren i smaken. I fredags fick en deltagare en rejäl sågning av skådespelaren efter ett vågat skämt.

– Det var ett skämt som högg i hjärtat på mig, säger hon i programmet.

Helena Bergström, 58, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Hon slog igenom som Fanny i ”Änglagård”-filmerna och sedan dess har succéerna avlöst varandra – både internationellt och på hemmaplan.

Nu är hon aktuell som en av jurymedlemmarna i TV4-programmet ”Talang”. Vid sin sida har hon Viktor Norén, Johanna Nordström och David Batra.

Tidigare har Helena berättat för Expressen att hon ser framemot att få möta människor som hon aldrig hade träffat annars. Hon har också, till skillnad från andra produktioner, inte så stort ansvar över slutresultatet.

– Det är nog lite nyttigt för mig att släppa kontrollen. Här har jag ingen aning om hur de har klippt ihop det här. Folk har frågat mig ”kommer du vara den elaka?”, men jag har ingen aning, har hon sagt till tidningen.

Helena Bergström. Foto: TV4

LÄS MER: Helena Bergströms insikt om relationen med maken Colin – efter tiden isär: ”Nyttigt för mig”

Helena Bergströms sågning efter skämtet i ”Talang”

Nu är ”Talang” 2023 i full gång. Men att alla talanger inte faller Helena i smaken blev tydligt i fredags.

Då steg komikern och trubaduren Elvira ”Gullis” Gullberg steg upp på scen.

Hon uppträdde med en komisk låt som gjorde succé bland både publik och juryn. Men Helena var inte lika imponerad – efter ett skämt som inte föll henne i smaken.

– När man träffar mig kan man få intrycket av att jag är lite söt. Jag brukar säga att jag är som diabeteskiss. Det är också sött, men fortfarande sjukt, skämtar Elvira i programmet.

Att skämta om diabetes tyckte Helena inte var okej, något hon klargjorde i programmet.

– Jag tyckte så otroligt mycket om dig i början. Sen kommer du med ett skämt om diabetes och då tappar jag allt, för jag tycker inte det är roligt att skämta om det, säger Helena samtidigt som hon spänner ögonen i Elvira.

Helena Bergström. Foto: TV4

LÄS MER: Helena Bergström och Colin Nutleys son Tim valde ett liv utanför rampljuset – detta gör han i dag

Därför ilsknade Helena Bergström till

Men trots att skämtet inte föll Helena i smaken valde hon ändå att rösta vidare Elvira i tävlingen – tillsammans med resten av juryn.

– Det var ett skämt som högg i hjärtat på mig, men jag ser ju den begåvning du har, säger Helena senare.

Diabetes är något som Helena Bergström har en hel del erfarenhet av. Hennes son Tim Nutley lider nämligen av diabetes typ 1 – en diagnos han fick vid fem års ålder.

I en Expressen-krönika från 2008 berättade Helena om sonens tuffa hälsokamp.

”Barnläkaren som ställde Tims diagnos sade att jag och min man skulle minnas den dagen resten av våra liv. Han hade rätt. Livet förändrades inte bara för Tim, utan också för storasyster Molly och för oss föräldrar. Mycket oro och många vakande nätter med blodsockermätning har det blivit”, skrev hon då.

Vad tycker du om detta? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!