Foto: TT/TV4, Youtube

Helena Bergströms tunga besked – efter uppbrottet från älskade vännen: ”Hugger i hjärtat”

Ett smärtsamt uppbrott.
Helena Bergström har lämnat ifrån sig sin älskade fyrbenta vän till nya ägare.
Skådespelaren berättar nu om smärtsamma insikten efter beskedet, och kärleken till husdjuren.

Hon är en av våra mest älskade och erfarna skådespelare. Helena Bergström har gjort otaliga roller på såväl teaterscenen, ofta på Stockholms stadsteater, men också i film- och tv-sammanhang.

Den film som kanske flest förknippar henne med är förstås ”Änglagård”, klassikern från 1992 där Bergström spelade mot sin kära vän Rikard Wolff (1958-2017), skådespelarikonen Sven Wollter och som regisserades av maken Colin Nutley.

Här nedan syns kvartetten tillsammans med kollegan Johannes Bah Kuhnke i samband med ”Cabaret” som sattes upp på Stockholm stadsteater för första gången hösten 2008.

STOCKHOLM 080328 Pressträff med Colin Nutley som debuterar som teaterregissör med "Cabaret". På bilden: Johannes Bah Kuhnke, Colin Nutley, Helena Bergström, Rikard Wolff och Sven Wollter. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 080328 Pressträff med Colin Nutley som debuterade som teaterregissör med ”Cabaret” 2008. På bilden: Johannes Bah Kuhnke, Colin Nutley, Helena Bergström, Rikard Wolff och Sven Wollter. Foto: Jessica Gow / TT

LÄS MER: Helena Bergström om heta mötet med Colin

Redan två år tidigare gjorde Bergström en minnesvärd insats i dramakomedin ”Black Jack”, och på senare år har biobesökarna bland annat fått se henne i succéer som ”Tårtgeneralen”.

Dessutom har hon varit högaktuell som regissör i flera produktioner, bland annat den humoristiska julfilmen ”En underbar jävla jul” och i fjol Netflix-produktionen ”Dancing Queens” där dottern Molly Nutley hade huvudrollen.

Helena Bergström om kärleken till sina husdjur

Men Helena Bergström är inte bara en av våra mest folkkära filmmakare.

Stjärnan är också en stor djurvän. I slutet av 2020 berättade hon om den stora sorgen efter sin älskade hund Freds bortgång.

– Mitt i sorgen och tomheten finns tacksamheten över att vi har fått ha denna fantastiska, stolta, intelligenta, varma, trofasta och älskade individ i våra liv. En sån speciell kille du var Fred!!! Vi älskar dig för alltid, skrev Bergström då.

Och Bergström har plats för många fyrbenta familjemedlemmar i sitt liv, såsom hästen Calle.

Men nu berättar skådespelaren att hon gått skilda vägar med sin älskade fyrbenta vän som fått komma till en ny ägare.

Helena Bergströms uppbrott från sin älskade häst

Det är i ett inlägg på Instagram där Helena Bergström berättar om uppbrottet från hästen. De två vännerna medverkar båda i Caroline Roosmarks uppmärksammade kalender Sagolika kvinnor 2022 – som säljs med ett viktigt syfte.

– Den här fina kalendern med magiska bilder bidrar, stödjer och uppmärksammar Fryshusets viktiga ”Barn till ensamma mammor”. Bilden togs för ett år tillsammans med mina älskade hästar. Det hugger i hjärtat att sen några veckor tillbaka min vackra bruna fantastiska Calle inte längre är min, skriver Helena Bergström på Instagram.

Hon fortsätter:

– Men det är ändå en stor tröst att han har det bra hos sina nya ägare Malin Zervos och att hon kan ge honom alla förutsättningar som han behöver.

LÄS MER: Helena Bergströms ilska mot åldersfixeringen – ryter nu ifrån: ”Erfarenhet är något man ska premiera”

Helena Bergström har i en intervju med Hälsoliv berättat hur hon älskade att tillbringa tid i stallet redan när hon var i femårsåldern. I vuxen ålder njuter hon av sällskapet från både familjen och sina älskade husdjur.

– Jag kommer ihåg när jag gick skola i stan. Vid Sabbatsberg fanns ett berg dit jag och min kompis gick på rasterna. Där tittade vi ned i gräset, höll för öronen och låtsades att vi var på landet. Så det är inte så konstigt att jag njuter nu, sade hon då.

Så fint beskrivet Helena!

Vi hoppas också att allt blir bra för Calle även i framtiden!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!