Idol-profilen Kishti Tomitas djupa sorg – gripande orden efter dödsfallet: ”Hade lovat mamma att…”

Kishti Tomita har suttit i TV4:s Idol-jury i 17 år.

Men för hennes del har vårens inspelningar varvats med att bearbeta sorgen efter sin bortgångna mamma.

– Vi hade en jättefin begravning, den var fantastiskt vacker, säger Kishti Tomita till Expressen.

Kishti Tomita, 57, är sångpedagogen som under en längre tid varit en stor del av TV4:s succéprogram ”Idol”. I hela 17 år har hon nämligen suttit med i juryn.

Tillsammans med Anders Bagge, Alexander Kronlund och nytillskottet Katia Mosally hoppas hon återigen ta fram nya ”Idoler” i årets program som började sändas i veckan.

Kishti Tomita
Foto: Stina Stjernkvist / TT

Sorgen efter mamman

Med en lång erfarenhet av att sitta i juryn har Kishti en hel del att jämföra med, men för Expressen säger hon att årets säsong har något alldeles extra. Men säsongen fick en tragisk start för 57-åringen.

Under våren var hon och de övriga jurymedlemmarna ute på turné i Sverige för att hålla auditions. Men Kishtis arbete med att försöka hitta talanger, varvades med att bearbeta sorgen efter sin mor.

För i februari gick nämligen hennes 98-åriga mamma bort.

– Hon sa: ”Nu orkar jag inte längre”. Det vill man ju inte att ens förälder ska känna, men man måste ju respektera det. 98 år är ju en högaktningsvärd ålder, säger Kishti Tomita till Expressen.

Kishti Tomita
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hedrade sin mamma

Sorgen var djup och Kishti hedrade sin mamma genom ett vackert farväl.

– Vi hade en jättefin begravning, den var fantastiskt vacker. Jag hade lovat mamma att det inte skulle vara bara kaffe och tårta, utan att det skulle vara fest efteråt. Så vi var runt 20 personer som hade en fin middag där vi pratade om mamma, läste poesi och sjöng. Sådant där som mamma ville, det var jättefint, berättar Kishti för Expressen.

Blickar framåt

Med en vår präglad av sorg och auditions ser nu Kishti fram emot en höst med direktsända Idol-kvällar. Just nu kan tittarna ta del av programmets inspelade auditions men om några veckor kliver deltagarna och juryn in i hetluften igen när jakten på årets Idol tar fart på riktigt.

– Det har varit många överraskningar och är ett fantastiskt år. Det ska bli så spännande att se hur tittarna tar emot allting. Vi har haft det så fantastiskt!, säger hon till tidningen.

Våra tankar går till dig Kishti! Vi önskar dig allt det bästa i framtiden! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!