Inger Ljung Olssons gripande ord om maken – gesten efter svåra sjukdomstiden: ”Det var väldigt fint gjort”

När det värsta inträffar vill ingen vara ensam.

När Inger Ljung Olsson kämpade för sitt liv fanns maken Gert där vid hennes sida.

– Han har verkligen varit jätteviktig, berättar Inger Ljung Olsson för Hemmets Journal.

Efter en otäck hjärnblödning förra året kämpade Inger Ljung Olsson, i flera månader, för sitt liv. 

Men till sist lyckades programledaren att ta sig upp på benen igen och under våren gjorde hon en efterlängtad comeback i SVT:s ”Go’kväll”.

Inger Ljung Olsson har tidigare berättat hur lycklig hon var över att åter vara tillbaka och just att kunna göra en sändning igen, var en av målbilderna hon hade när hon kämpade i sjukhussängen. 

Inger Ljung Nilsson
Foto: SVT

Stödet från maken

Efter hjärnblödningen låg Inger nedsövd i tre och en halv vecka.

När hon till slut vaknade, efter flera veckor på operationsbordet, hade hon gått ner 13 kilo, blivit svag, tappat förmågan att gå och kunde enbart tala genom att viska. Vilket hon berättat för Hemmets Journal.

Mitt i kampen hade hon däremot ett stort stöd. Förutom all vårdpersonal fanns även maken Gert – och Inger är tydlig med hur mycket han betytt för henne.

– Han har verkligen varit jätteviktig. När jag låg på sjukhus höll Gert sig ständigt uppdaterad om hur jag mådde och involverade tidigt min syster som är sjuksköterska. Sedan var han också så storsint att han ringde till min före detta man och berättade vad som hänt. Det var väldigt fint gjort av honom, tycker jag, berättar Inger Ljung Olsson för Hemmets Journal.

Gert var även vid Ingers sida när olyckan var framme och har fört anteckningar under hela förloppet så att Inger har kunnat ta igen allt som hänt – eftersom hon inte minns något från den hemska tiden.

Kärleken med Gert

Paret träffades 2003. Inger tänker tillbaka på hur det var när hon mötte sin stora kärlek.

– Jag var uppe i Umeå över en helg för att gå på ett bröllop. När det kvällen före bröllopet var brännbollsturnering kom Gert fram och presenterade sig för mig. Senare var vi ett gäng som åkte iväg och bastade. Gert och jag satt och snackade i bastun. Jag blev superkär den kvällen och kunde inte tänka på någonting annat. Kärleken mellan oss slog ner som en bomb, berättar Inger för Hemmets Journal.

Inger Ljung Nilsson
Foto: SVT

Ser annorlunda på livet nu

Snart 20 år senare kan vi konstatera att paret minst sagt gått igenom en hel del tillsammans. Inger är väldigt tacksam över maken och med den hemska nära döden-upplevelsen bakom sig, ser hon idag lite annorlunda på livet.

– Dels har jag blivit varse hur ömtåligt livet är och att man aldrig vet vad dagen har i sitt sköte. Man kan vakna en morgon och allting är precis som vanligt, men före kvällen ligger man på sjukhus och blir opererad i huvudet. Dels har jag förstått hur viktigt det är med en nära familj som ser hur man mår, slår larm om man blir sjuk och finns där vid ens sida, säger hon till Hemmets Journal.

Du är stark Inger! Vilket otroligt fint par ni är! Lämna gärna en kärleksfulla kommentar på Facebook!