Nya beskedet för Jenny Alversjö efter hjärnblödningen – bryter tystnaden om läkarnas prognos

Jenny Alversjö drabbades under hösten 2019 av en hjärnblödning. Något som hon kämpat med att återhämta sig ifrån. Nu kommer hon med mycket glädjande besked gällande sin behandling.

Jenny Alversjö är en av våra mest folkkära programledare och under många år har vi fått se henne i Nyhetsmorgon i TV4.

Lill-Babs: En urkraft utan dess like. Men tidigt i livet kantades tillvaron av tuffa beslut, självmordstankar och svåra motgångar. Vem var Barbro som person, vad hände när hon som 16-åring blev gravid, och hur såg livet ut för stjärnan sista tiden i livet?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan:

Men hösten 2019 hände något som förändrade allt.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla”, skrev Jenny då på sin Instagram.

Tvingades till operationer

Efter hjärnblödningen blev det en tung väg tillbaks och Jenny har tvingats till operation flera gånger om, och hon drabbades dessutom av covid-19 under samma period.

Men i en intervju med Expressen förklarade hon 2021 att hon mådde bra.

– Jag mår jättebra och är så glad att jag får leva det mesta av livet så som jag vill göra det och jag skulle inte vilja göra det på något annat sätt, sade profilen då.

Nya beskedet

Och nu kommer hon med mycket glädjande besked gällande behandlingen efter hjärnblödningen.

”ÄNTLIGEN! Efter tre år med flera operationer och sen oddsen 80/20 att min hjärnblödning läkt ihop efter gammastrålning, 80% chans att det lyckats – 20% risk att det inte gjort det, kom idag beskedet att ALLT SER BRA UT!, skriver hon på sin Instagram och fortsätter:

”Så obeskrivligt glad och lättad. Herregud vilken resa det varit. Ska berätta allt i en bok en dag. Tack kroppen, tack neurokirurgerna på KS och tack familjen som funnits där för mig hela vägen”

Följarnas fina kommentarer

I kommentarsfältet väller det nu in varma kommentarer från Jennys följare.

”Grattis!!! Seger,” skriver sångerskan Charlotte Perrelli.

Även TV4-kollegorna uttrycker sin lättnad, ”Oj vilken lättnad! Så glad för din skull!,” skriver Maria Forsblom och Tilde de Paula ”Vilken glädje!!! Bästa”

”Åh wow!!! Vilken underbar nyhet!!! Glädje!!,” kommenterar också dansaren och tv-profilen Sigrid Bernson.

Vilka fantastiska nyheter Jenny, vi är så glada för din skull!