Jessica Almenäs fasansfulla upptäckt med sambon – efter fyndet i parets villa: ”Ville spy”

När programledaren Jessica Almenäs inte syns i rutan lever hon familjeliv tillsammans med sambon Patrik i parets villa i Bromma.

Men nyligen fick familjen en otäck upptäckt – efter att ha tagit in granen till jul.

”Var en sekund från att kasta granen ända till Kina och bränna ner hela huset”, skriver hon i ett inlägg på sin Instagram.

Jessica Almenäs, 47, blev känd för hela svenska folket som travprofil i TV4. Därefter började hon leda ”Nyhetsmorgon” och karriären tog fart på riktigt.

Genom åren på kanalen har hon bland annat lett stora TV4-program som ”Let’s Dance” och ”Biggest loser”.

Men 2016 kom hon med beskedet att hon går vidare från TV4 – efter 15 år. Numera syns hon i stället i Kanal 5 och Discovery, där hon bland annat har lett underhållningsprogrammet ”Superstars”.

Jessica Almenäs lämnade TV4 2016 och jobbar numer på Kanal 5. Foto: TV4/Youtube

Jessica Almenäs bor i Bromma med familjen

Och när Jessica Almenäs inte syns i rutan tillbringar hon gärna tid med familjen.

Programledaren bor tillsammans med sambon Patrik Fahlgren i Bromma. Tillsammans har de sonen Sam, 5, och Jessica har även två söner från tidigare relationer.

Patrik Fahlgren. Foto: TT/Erik Simander

Paret träffades 2015 – efter att ha skrivit ett tag på sociala medier. Efter att ha fått sonen Sam valde de att flytta från innerstaden till villaförorten i Bromma, ett beslut som Jessica är mycket nöjd med.

– Patrik och jag säger till varandra varje dag att flytten är det bästa vi har gjort. Man kan bara gå rakt ut genom dörren när man vill – vi älskar den friheten. När det är fint väder så sätter vi oss ute och dricker kaffe. Barnen spelar handboll, fotboll och basket i trädgården, har hon tidigare sagt i en intervju med Amelia.

Parets hem invaderades av småkryp – från granen

Men i veckan byttes det idylliska villalivet ut mot en mardröm. Efter att familjen hade tagit hem granen till jul så upptäckte de att den även dragit med sig några ovälkomna gäster.

I en story på sin Instagram frågade Jessica om hennes följare hade någon aning vad det rör sig om för kryp.

”Hjälp! We are under attack. Kan någon svara på vad detta är för vidriga kryp? De ligger överallt på golvet i vardagsrummet och när man dammsuger upp dem kommer det bara nya”, skrev hon.

Nu har Kanal 5-profilen publicerat ett inlägg på sin Instagram där hon berättar om svaren hon har fått.

”Många gissade att det var älgflugor och när jag googlade älgflugor så ville jag ärligt talat spy och var en sekund från att kasta granen ända till Kina och bränna ner hela huset”, skriver hon.

Men, till Jessicas stora lycka, har det nu visat sig att det inte rör sig om några älgflugor. I stället är det barkbladlöss som har letat sig in i hennes hem.

”Tog ändå det säkra före det osäkra och sprayade hela granen med flugspray och sen dess har jag inte sett ett enda kryp. Vilket innebär att granen just nu har 70-30 på att få överleva julafton. Tack för hjälpen kära följare”.

Jessicas svar på följarens anmärkning

Inlägget har fått stor uppmärksamhet på Jessicas konto. Flera är förskräckta och känner igen sig i Jessicas situation, medan andra tycker att hon överreagerar.

En följare har anmärkt på att man inte nödvändigtvis behöver ha ihjäl de små krypen:

”Jourhavande biolog Didrik Vanhoenacker pratade om detta i Nyhetsmorgon för några dagar sen. Ofarligt. Han tycker vi ska sätta ut dem (besökarna) i skogen igen.”

Men det är inte något som Jessica ser som en lösning:

”Så mycket djurvän är jag icke tyvärr. De var riktigt äckliga och jag skojar inte – det var en invasion! De kom från alla håll i aldrig sinande ström”, svarar hon på kommentaren.

Har du varit med om något liknande? Skriv gärna en kommentar på vår Facebooksida!