Kate Winslet vägrar följa skönhetsidealen – fått nog av bantningshetsen: ”Låt oss äta mer istället”

Skådespelaren och världsstjärnan Kate Winslet har tidigare talat ut om kroppshets och dess negativa effekter, inte minst i filmvärlden.

Nu går hon till attack mot läkemedlet Ozempic, som bland annat är en populär bantningsmedicin.

Kate Winslet, 48, är skådespelaren som genom åren gjort sig ett namn som en av världens största stjärnor. Det är nog få som har undgått att se henne på vita duken eller åtminstone hört hennes namn.

Hennes stora genombrott kom 1997 då hon spelade rollen som Rose i den episka filmen ”Titanic”. Det var då som hon på allvar kom att bli världskänd. Sedan dess har hon haft oerhört många framstående roller i olika produktioner.

Kate Winslet
Foto: Alastair Grant/A

Genom åren har Kate Winslet varit föremål för mycket publicitet kring hennes kropp och inte minst hennes vikt. Bland annat fick hon läsa om mycket elakheter efter hennes medverkan i Titanic.

– Tydligen var jag för fet. Varför var de så elaka mot mig? De var så elaka. Jag var inte ens fet. Jag skulle ha sagt till journalisterna, jag skulle ha svarat, jag skulle ha sagt: ’Våga inte behandla mig så här. Jag är en ung kvinna, min kropp förändras, jag håller på att lära känna den, jag är djupt osäker, jag är livrädd, gör inte det här svårare än det redan är’. Det är mobbning, och faktiskt på gränsen till övergrepp, skulle jag säga, sade Kate Winslet i podcasten ”Happy Sad Confused.

Under hela sin karriär har Kate varit väldigt mån om att hon vill åldras naturligt och har tidigare sagt att hon vill att hennes roller ska spegla hur en normal och oretuscherad kvinna ser ut.

När Grazia magazine 2007 ljög om att Kate besökt en dietist så krävde hon en ursäkt och 10 000 dollar i skadestånd, pengar som hon sedan skänkte till förmån för välgörenhet som jobbar mot ätstörningar.

Vägrar följa skönhetsidealen

Kate Winslet tar ofta avstånd från Hollywoods skönhetsideal och är en stor förespråkare för att kvinnor ska vara stolta över sina kroppar.

– Människor utsätts för granskning som är mer än vad en ung, sårbar person kan klara av. Men i filmindustrin håller det verkligen på att förändras. När jag var yngre brukade min agent få samtal som sa: ’Hur är det med hennes vikt? Jag skojar inte. Så det är hjärtevärmande att detta har börjat förändras, berättade Kate Winslet i en intervju med The Sunday Times.

Även skönhetsingrepp är något som stjärnan är starkt emot, trots att det finns mycket press från filmvärlden.

– Det går emot min moral, hur mina föräldrar uppfostrade mig och vad jag anser vara naturlig skönhet. Jag kommer aldrig att ge mig”, har Kate sagt enligt The Telegraph.

Kate Winslet på röda mattan inför premiären av HBO's "The Regime" i New York den 24 februari 2024.
Kate Winslet på röda mattan inför premiären av HBO’s ”The Regime” i New York den 24 februari 2024. Foto: Evan Agostini/AP

Går till attack mot Ozempic

Ozempic är ett läkemedel som dämpar aptiten hos folk och är vanlig att man får utskriven om man lider av diabetets typ 2 eller av kraftig övervikt.

På senare tid så har medicinen dock kommit att bli en favorit bland Hollywoodskådisar som vill gå ner i vikt.

För ett tag sedan intervjuades Kate Winslet i en stor intervju med The New York Times. Där fick hon bland annat frågan om vad hon anser om att fler och fler använder sig av Ozempic för att rasa i vikt.

– Jag vet faktiskt inte vad Ozempic är. Allt jag vet är att det är någon sorts tablett som vissa tar, eller något liknande, säger Kate till tidningen.

När hon får förklarat för sig att läkemedlet får folk att inte känna hunger så reagerar hon direkt:

– Herregud. Det låter hemskt. Låt oss äta mer istället!

Kate Winslet
Kate Winslet. Foto: Shutterstock

Vilken härlig inställning till livet Kate Winslet tycks ha! Och vilken bra inspiration hon är för så många!

Nu ser vi till att hylla stjärnan i kommentarsfältet på Facebook!