Klart: Här är stjärnorna TV4 valt för årets storsatsning

Under våren kommer TV4 äntligen börja sända sin stora musiksatsning ”Stjärnornas stjärna”. De har verkligen skrapat ihop en salig blandning av artister som kommer tävla mot varandra i musikstilar de inte sysslar med till vardags. Det har uppkommit några hintar kring innehållet i programmet men nu vet vi precis vilka artister som kommer delta.

Den 17:e mars börjar TV4 sin storsatsning som innefattar åtta stora artister och de kommer att tävla i musik. Vi kommer få se Petra Mede som programledare för programmet. En deltagare kommer röstas ut varje vecka tills ”Stjärnornas stjärna” återstår. Tittarna kommer att få rösta varje vecka och den som får minst röster åker ut. Det kommer också medverka en jury som består av musikjournalisten Jan Gradvall samt Zannah Hultén, sångpedagog, skriver Metro.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

De medverkande artisterna

Roger Pontare
Den lappländske sångaren har varit en frekvent deltagare i Melodifestivalen. Med hans unika stil både klädmässigt och sångmässigt är det inte konstigt att så många gillar honom. Den mest kända låten vi har hört från Pontare är ”När vindarna viskar mitt namn”.

Foto: Wikimedia Commons

LaGaylia Frazier
Från att ha blivit upptäckt av Robert Wells som bjöd med henne tillbaka till Sverige har vi sett henne i många av hans shower. Hon har även synts i ”Så ska det låta” och nu senast i ”Talang” som jurymedlem.

Foto: Wikimedia Commons

Ola Salo
Salo var frontfigur i bandet The Ark och sedan de lades ner 2011 har vi sett honom både som soloartist och bland annat i Så Mycket Bättre. The Ark vann Melodifestivalen 2007 med låten ”The Worrying Kind”.

Foto: Wikimedia Commons

Linda Pira
Vår svenska hiphop-drottning har haft flera stora hits och samarbetat mycket med andra artister. Hon har bland annat gjort en låt tillsammans med Molly Sandén: ”Ey Gäri”.

Foto: Flickr

Tommy Nilsson
Här har vi ytterligare en tidigare deltagare av Så Mycket Bättre där vi fick höra tolkningar av många av hans stora låtar. Den största hiten av dem alla är utan tvekan ”Öppna din dörr”.

Foto: Wikimedia Commons

Ace Wilder
2014 blev hon Ace Wilder med hela svenska folket då hon deltog i Melodifestivalen med låten ”Busy doin’ nothing”. Nu senast såg vi henne delta 2017 och Wilder har även varit med i ”Så ska det låta”.

Foto: Wikimedia Commons

Casper Jarnebrink
Här har vi en av Sveriges största dansbandssångare. Jarnebrink är sångare i Arvingarna och de har varit aktiva sedan 1989. Deras mest kända låt släppte de 1993 och det var Eloise.

Foto: Youtube

Wiktoria Johansson
Wiktoria är även hon känd från Melodifestivalen och slog igenom 2016 med låten ”Save Me”. Hon deltog även 2017 med låten ”As I Lay Me Down”.

Foto: Wikimedia Commons

Det här kan inte bli annat än fantastiskt. Vad tycker du om artisterna som ska delta i Stjärnornas stjärna?