Foto: TV4/TV4

Lasse Berghagen bryter tystnaden – nya beskedet efter sjukhusvistelsen

Lasse Berghagen blev för några dagar sedan inlagd på sjukhus till följd av hjärtproblem. Nu har stjärnan skrivit i ett meddelande till Aftonbladet hur han mår.

Lasse Berghagen är en av våra mest folkkära artister som hunnit med otroligt mycket under sin långa karriär.

För många är han tätt sammankopplad med ”Allsång på Skansen” och ”Stockholm i mitt hjärta”. Men även för melodier såsom ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”En kväll i juni.”

STOCKHOLM 050705 Viktoria Tolstoy och Lasse Berghagen i 2005 års Allsång på Skansen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT
STOCKHOLM 050705 Viktoria Tolstoy och Lasse Berghagen i 2005 års Allsång på Skansen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT

Under onsdagen var det planerat att han skulle åka till Västervik för att medverka vid Visfestivalen och dela ut ett prestigefyllt stipendie från Jontefonden. Han skulle då även få äran att få en alldeles egen plats på ”visans wall of fame” på Visvägen.

Men dessvärre tvingades stjärnan att ställa in pågrund av hälsoskäl.

Lasse Berghagens ord efter sjukhusvistelsen

Lasse fick nämligen åka in på sjukhus till följd av hjärtproblem, något som han tidigare opererats för. Men enligt dottern Malin Berghagen gick allt ganska lugnt till.

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas, har hon sagt till Aftonbladet och fortsätter:

– Så det var inget dramatiskt. Men det är ju alltid så när det är saker med hjärtat och han har haft lite känningar och haft ont när han gått. Då han inte känt att det varit hundra så ville han kolla upp det.

Lyckligt nog fick Lasse åka hem dagen efter, och nu har han i ett meddelande till tidningen skrivit: ”Jag mår mycket bra,” och ”Nu känns allt fint och jag ska bara njuta av sommaren”.

Skönt att allt gick bra, Lasse! Vi önskar dig allt gott!