Lee Christiernssons tunga bakslag på Kristallengalan – därför valde profilen att lämna tillställningen: ”Surt”

Lee Christiernsson delar nu med sig av sin besvikelse efter måndagens Kristallengala. Nu berättar profilen om valet att lämna tillställningen.

I början av året kom Lee Christiernsson, tidigare känd som ”snickar-Björn,” ut som trans. Därefter har mycket hänt och man kan lugnt säga att det varit full fart för profilen.

Inte minst med tanke på dokumentärserien ”Att bli Lee.” Där fick hela svenska folket följa med på den känslosamma resan vad gäller allt från att komma ut, till familjerelationer och könsdysfori.

Lee Christiernsson. Foto: TV4
Lee Christiernsson. Foto: TV4

”Jag har fått så otroligt mycket glädje, kärlek och respekt. Inte bara från grannar, kompisar, alla möjliga. Det är också från sådär Lasse som har en sprängfirma, killen som har massa grävmaskiner. Det här är råbarkade grabbar som jag vet äter taggtråd till frukost”, sa Lee i i sitt tal på QX-galan i februari.

Under måndagen var det dags för årets Kristallengala från Cirkus i Stockholm.

Då samlades mängder av folkkära TV-profiler och skådespelare för att ta emot prestigefyllda priser och hyllas av både kollegor och tittare.

Läs mer: Nya bilden på Lee Christiernsson väcker känslor – förvandlingen efter långa tystnaden: ”Snälla…”

Därför lämnade Lee Kristallengalan

Självklart var även Lee på plats. Men dessvärre blev det inga priser, något som profilen tryckte var tråkigt.

”Någon kristall blev det inte i kväll! Självklart tråkigt tycker jag då strålkastarljuset alltid behövs på frågor kring stigma och normer som skadar och förtrycker oss människor. Samtidigt har jag full respekt för att det också finns massor av andra viktiga frågor som berör vårt samhälle och måste lyftas,” skriver Lee på sin Instagram.

Lee Christiernsson, Kristallengalan
Foto: Instagram/ @leechristiernsson

Men att det inte kammades hem någon Kristall var inte den största besvikelsen, utan det var att en feber smög sig på mitt under galan:

”Mest surt var ändå att jag började känna mig febrig under första akten och valde att lämna kristallen strax före direktsändningen och den kommande efterfesten.”

Krya på dig Lee!