Lill Lindfors ärliga ord om sorgen – saknaden efter kollegorna: ”Det kom över mig senast häromkvällen”

Lill Lindfors är underhållaren som levererat under flera årtionden.

Men medan hon själv är pigg och kry – finns flera av hennes närmsta inte längre kvar.

– Det kom över mig senast häromkvällen, berättar Lill Lindfors i podcasten ”Talk to me”.

Lill Lindfors, 81, är sångerskan och skådespelerskan som under flera årtionden fångat folkets hjärtan. Med sin långa karriär har hon arbetat med i princip alla av branschens främsta profiler – både de som är aktiva idag men även de som inte längre finns med oss.

Trots att Lill nu börjat komma upp i åldern så är hon fortfarande pigg och aktuell med nya projekt. Men en sak som förändrats med åren är vardagen – som hon de senaste 20 åren delat mellan Öland och Stockholm. I Sara Dawn Finers podcast ”Talk to me”, sätter artisten ord på tillvaron.

– Jag är skriven på Öland men är även uppe i Stockholm en del för jobb och min dotter bor där. Jag lever två olika liv, ett lantliv och ett stadsliv, berättar Lill Lindfors i Sarah Dawn Finers podcast ”Talk to me” och fortsätter:

– På Öland är jag en jordmänniska, tar långa promenader med hunden och matar mina tio höns. Det är fantastiskt att ha tillgång till Öland. Långa promenader längs havet rensar både hjärna, lungor och kropp.

Lill Lindfors är trots allt hon upplevt fortfarande nyfiken och tror att det bästa finns i framtiden. Med åren har hon givetvis samlat på sig en hel del erfarenhet, inte bara från branschen, utan även av relationer.

Lill Lindfors
Foto: SVT

Saknaden efter kollegorna

Tidigare hade Lill en relation med Brasse Brännström som även han skrivit tv-historia med bland annat ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Men liksom många andra av Lill Lindfors älskade kollegor och bekanta, finns inte Brasse med oss längre.

Att bli gammal och se vännerna försvinna är jobbigt, berättar Lill Lindfors i podcasten.

– Det är tungt tycker jag. Det kom över mig senast häromkvällen när jag satt och pratade med en dotter till en av mina äldsta väninnor som har gått bort, säger Lill i podcasten och berättar att vissa saker sitter som en reflex och att saknaden blir påtaglig när hon kommer på sig själv.

– Brasse var fantastisk att prata idéer med, en väldigt bra bollvägg. Det är så det kommer över mig, när jag tänker ” nu hade jag velat fråga honom om en sak”.

Magnus härenstam, Lill Lindfors, Brasse Brännström
Foto: Peter Diedrich / SvD / SCANPIX

Kärleken till maken

Efter att relationen med Brasse tagit slut, gifte sig Lill med sin nuvarande make Anders Byström. Idag har paret var gifta i 30 år.

– Det är en bedrift, det är det, säger Lill Lindfors i podden.

Även om nog ingen har det hemliga receptet till hur man håller en relation långvarig och lycklig så har i alla fall den 81-åriga underhållaren lärt sig en avgörande sak.

– När man lär sig att släppa diskussionen och tänka ”är det viktigt för mig att vinna det här kriget eller inte?”. Innan kunde jag vara lite vass när det kom till diskussioner och liksom slänga ifrån mig pilar, men nu är de väl mer bomullstussar isåfall, säger Lill med ett skratt.

Lill Lindfors
Foto: Maja Suslin/TT

Du är underbar Lill! Vi önskar dig allt det bästa framöver! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!