Linda Hammars tuffa hälsokamp – tv-profilens mamma om tiden på sjukhuset: ”Att hon överlevde…”

Tv-profilen Linda Hammar blev sjuk i covid-19.

I fredagens Carina Bergfeldt berättar hon om tuffa tiden och om dagarna på sjukhus.

Linda Hammar, 48, blev snabbt en folkkär tv-personlighet när hon i mitten på 2000-talet medverkade i tv-serien ”I en annan del av Köping”.

”I en annan del av Köping” är en tv-programserie som skildrar livet på ett gruppboende för människor med funktionsvariationer i den västmanländska orten. Linda Hammar har även fungerat som berättarröst genom den populära serien, som bland annat vunnit priser på tv-galan Kristallen.

Linda Hammar i Välkommen till Köping.
Linda Hammar i Välkommen till Köping. Foto: Kanal 5/Youtube

Programmet har sänts under flera säsonger på genom åren har vi fått följa personernas med och motgångar.

Nu har det gått närmare två år sedan vi såg tittarfavoriterna Linda Hammar, Mats Halvarsson, Tobbe Jonsson och Frans ”Frasse” Pettersson sist. Men i veckan drog en ny säsong av tittarfavoriten igång. Från starten visades programmet på TV4, och har på senare år kommit tillbaka i Kanal 5 under titeln ”Välkommen till Köping”.

Drabbades av covid-19

Linda Hammar ser fram emot en ny säsong men i kvällens avsnitt av Carina Bergfeldt berättar hon om hur den senaste tiden kantats av motgångar.

Bland annat drabbades hon av covid-19.

När hennes lillebror Filip Hammar gästade ”Skavlan” i höstas berättade han om sin coronaoro för Linda i ett uppmärksammat avsnitt som berörde många tittare. Bland annat lyfte Filip Hammar upp hur pandemin påverkat de mest sårbara grupperna i samhället.

– Hon blev väldigt sjuk. Nu är hon på bättringsvägen och allting blir bra, men som sagt, jag tänkte på nu när alla firar så finns det en grupp, exempelvis då den minoritet som min syster tillhör, de är inte bjudna till festen, och det är ändå ett perspektiv som jag tycker man ska beakta, sade Filip Hammar då i SVT:s ”Skavlan”.

För Carina Bergfeldt berättar Linda med om tiden med covid-19 och hur hon fick flyttas till en annan avdelning. En tid som var mycket ensam, såklart. Men enligt Lindas mamma var hon så sjuk att hon sov större delen av tiden.

Kördes i ilfart till akuten

Lagom till jul var hon däremot så pass sjuk att hon hamnade på sjukhus.

Lindas mamma Tiina Hammar berättar hur hon besökte Linda och påtalade att hon var väldigt blek. Men Linda kände sig inte krasslig.

Linda och Tiina Hammar Foto: SVT

Även veckan därpå kom Lindas mamma förbi för att lämna bingolotter, och åter igen tyckte hon att Linda var mycket blek. Men Linda stod på sig.

Men när Linda senare skulle på simträning sa tränarna att hon inte orkade simma över huvud taget och när man tog ett blodprov på plats visade det sig att Lindas blodvärden var extremt låga.

– Det var extremt lågt, att hon överlevde var ju konstigt, säger Lindas mamma.

Linda kördes i ilfart till akuten och hamnade senare på sjukhuset i Västerås.

– Där blev det fyra påsar blod på stubben, säger Lindas mamma.

Men Linda tog sig ur det och tillfrisknade sakta men säkert.

– Ja, asså jag är en riktig kämpe är jag, säger hon i programmet.

En sann kämpe! Vi önskar dig alla lycka till i framtiden.

Exit mobile version