Foto: Kanal 5/Youtube

Linda Hammars stora glädjebesked – folkkära tv-profilens ord om nya säsongen av ”Välkommen till Köping”

Här kommer en riktigt glädjande nyhet: Tv-succén ”Välkommen till Köping” gör comeback i rutan.
Linda Hammar är glad inför att den nya säsongen drar i gång.
– Det känns underbart, fast det har så klart varit skönt att vila lite också, säger hon till TT.

Linda Hammar, 49, blev omedelbart en folkkär tv-personlighet när hon i mitten på 2000-talet medverkade i programserien ”I en annan del av Köping”. Hon är också storasyster till programledarprofilen Filip Hammar, 46, och har även senare medverkat i flera tv-produktioner som han står bakom tillsammans med kollegan Fredrik Wikingsson, 48.

”I en annan del av Köping” var en tv-programserie som skildrar livet på ett gruppboende för människor med funktionsvariationer i den västmanländska orten. Linda har även fungerat som berättarröst genom den populära serien, som bland annat vunnit priser på tv-galan Kristallen.

Linda Hammars härliga drag efter Filips löfte

Från starten visades programmet på TV4, och har på senare år kommit tillbaka i Kanal 5 under titeln ”Välkommen till Köping”. I ett av programmen från den förra säsongen fick tittarna följa med Linda och vännerna från gruppboendet på restaurang i Stockholm. Det blev ett minst sagt minnesvärt ögonblick. Filip Hammar förklarar för dem att han bjuder, och i ett härligt klipp (se nedan) får tittarna se hur Linda då passar på och beställer det ”dyraste vinet” av kyparen.

Här kan man se det härliga klippet från förra säsongen:

Nu kommer glädjande nyheter för alla som längtat efter Linda Hammar och kompani i tv-rutan. Den nya säsongen av ”Välkommen till Köping” är nämligen färdiginspelad – och visas med start redan i nästa vecka!

Tisdag 8 februari har programmet säsongsstart, och Linda Hammar är laddad inför sändningarna.

– Kan du tänka dig att det blir en ny säsong! Det känns underbart, fast det har så klart varit skönt att vila lite också. Jag har både brutit ett ben och haft corona, men nu är jag tillbaks, säger Linda Hammar i en TT-intervju, skriver Aftonbladet.

– Och jag behöver inte skämmas bara för att jag har ett handikapp heller, så får man ju tänka. Jag är fin som jag är.

Filip Hammars starka ord om lillasysterns corona

När hennes lillebror Filip Hammar gästade ”Skavlan” i höstas berättade han om sin coronaoro för Linda i ett uppmärksammat avsnitt som berörde många tittare. Bland annat lyfte Filip Hammar upp hur pandemin påverkat de mest sårbara grupperna i samhället.

– Hon blev väldigt sjuk. Nu är hon på bättringsvägen och allting blir bra, men som sagt, jag tänkte på nu när alla firar så finns det en grupp, exempelvis då den minoritet som min syster tillhör, de är inte bjudna till festen, och det är ändå ett perspektiv som jag tycker man ska beakta, sade Filip Hammar då i SVT:s ”Skavlan”.

Här kan man se hur det såg ut när Filip Hammar pratade om systern i ”Skavlan”:

Så blir nya säsongen av Välkommen till Köping: ”Viktigt med kärlek”

I den nya säsongen får tittarna följa med Mats som har träffat kärleken och firar midsommar i Dalarna. Tittarna får också möta Frasse som har haft det tufft och muntras upp av kompisarna. Dessutom utlovar Kanal 5 en härlig del där Linda Hammar tar med vännerna på en heldag till Gröna lund

– Det är inte som i andra program där folk bara bråkar. Det är viktigt det där med kärlek, för det finns så mycket våld ute i världen ändå, säger Linda Hammar.

Den nya säsongen av ”Välkommen till Köping” har premiär tisdag 8 februari klockan 21.00 i Kanal 5 och Discovery plus.

Här kan man se ett känslosamt smakprov från den nya säsongen:

Visst ser vi fram emot att få se det fantastiska gänget från Köping i rutan igen? Skriv gärna en kommentar!