”Lyxfällan”-Magnus bryter tystnaden om Patrick Grimlunds tragiska död – 7 månader efter kraschen

Magnus Hedberg, känd som en av programledarna i programmet Lyxfällan, gästade nyligen Titti Schultz i P4 Extra – Gästen.

Där talade han ut om känslorna efter kollegan Patrick Grimlunds tragiska bortgång.

Magnus Hedberg, 51, är konsult och programledare för det populära tv-programmet Lyxfällan, där han är med och hjälper folk att komma på fötter igen efter att de kraschat sin ekonomi.

Tillsammans ingick Magnus i ett radarpar tillsammans med den numera bortgångne Patrick Grimlund. De båda gjorde Lyxfällan ihop och skrev även boken Mer klirr i kassan : expertråden som formtoppar din ekonomi, tillsammans med Ulrika Ek.

Den 8 januari i år nåddes landet av den tragiska nyheten om att Patrick Grimlund omkommit i en bilolycka utanför Mariefred. Efter sig lämnade han frun Sara, deras tre barn samt en son från ett tidigare äktenskap.

Magnus ord om Patrick

Magnus Hedberg gästade nyligen radioprogrammet P4 Extra – Gästen, där han talar ut med programledaren Titti Schultz om känslorna kring händelsen.

Under sju års tid, mellan 2010 till 2017, var Magnus och Patrick tillsammans programledare för Lyxfällan och åkte land och rike till för att hjälpa folk få ordning på sin ekonomi.

De kände inte varandra innan de började jobba tillsammans med tv. Men med tiden kom de varandra nära.

– Vi har ju spenderat så sjukt mycket tid ihop. På flygplatser, på hotell, i bilar och på inspelning förstås under så pass många år, så vi blev ju väldigt tajta, säger Magnus Hedberg till P4.

Sorgen efter sin kollega och väns bortgång var förstås stor. När Patrick gick bort kändes det overkligt för Magnus.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Patrick Grimlund blev 50 år gammal. Foto: Erik Simander / TT

”Många fantastiska minnen”

När Titti Schultz frågar honom om vilka hans starkaste minnen med Patrick är blir svaret:

– Vi har så många fantastiska minnen, det är nästan svårt att sortera bland dem. Men det som är starkast just nu är ju det som hände. Det var så sjukt overkligt. Det händer några gånger i livet att man känner den där overklighetskänslan.

Patricks begravning är ett särskilt starkt och svårt minne som Magnus bär med sig.

– Att få se Sara och barnen… Sara och jag har dessutom pluggat ihop långt innan de träffades. Så vi känner varann sedan tidigare. Det var ju extremt jobbigt och känslosamt förstås, säger Magnus Hedberg till P4.

Patrick var verkligen en skicklig ekonom och programledare. Alla tankar går till honom och hans anhöriga.

Vad tänker du om Magnus ord kring Patricks allt för tidiga bortgång? Skriv gärna några ord i kommentarerna på Facebook.