Malin Berghagens starka vädjan – efter hemska upptäckten: ”Så ledsen…”

FOTO: Instagram

Malin Berghagen har vid flera tillfällen uppmärksammat klimatfrågan och att vi alla bör ta ett större ansvar för en hållbar framtid.

Nu väljer hon att göra det igen.

Malin Berghagen har de senaste dagarna befunnit sig på grekiska ön Skiathos där hon håller yogaläger. Det är också anledningen till att hon inte kunde följa och stötta sin syster Kristin Kaspersen på plats i fredagens ”Let’s dance”-final.

Malin Berghagen om upptäcken: Så ledsen

Malin Berghagen har tidigare berättat att hon upptäckte ön tack vare sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som tog med sin familj dit på semester.

Skiathos betyder enormt mycket för Malin idag. Det är därför lätt att förstå den smärta hon kände när hon nyligen besökte sin favoritstrand tillsammans med sina yogaelever.

I stället för en härlig strand möttes hon av en massa skräp. På bilder hon lagt upp kan man se högar med plastflaskor, burkar – och sandaler!

– Så ledsen… vår favorit öde beach på Skiathos bara fylld av plast så jag och mina yogisar fick börja vårt båtäventyr med att städa, skriver hon på Instagram.

Malin Berghagens vädjan: Plocka upp allt plast

Malin Berghagen uppmanar nu alla att göra det de kan.

– Kom igen nu världen! Det handlar inte bara om flygresor, det handlar om så mycket på alla plan. Sortera sopor, vägra köpa plast och vägra sälja saker i plast och mycket mycket mer, skriver Malin.

Hon fortsätter:

– Snälla… Plocka upp allt plast ni ser och släng det.

Malin stöttas nu av sin följare.

– Vad är det för fel på folk? Det är ju helt vanligt hyfs och sunt förnuft att inte skräpa ner!!, kommenterar en person.

En annan skriver:

– Så sorgligt! Tyvärr är det ett stort problem i våra hav. Vi behöver minska på plast!!

Helt rätt, Malin! Dela gärna för att fler ska ta del av detta!

Exit mobile version