Malou von Sivers bryter tystnaden – kritiken mot Anders Öfvergård efter omtalade händelsen: ”Misstag”

Under de senaste månaderna har Malou von Sivers kritiserats hårt efter olika intervjuer i hennes egna program ”Malou efter tio”.

Efter en uppmärksammas intervju med rapparen Greekazo och tv-profilen Anders Öfvergård riktades hårda anklagelser mot henne.

När hon gästar Fredrik Ralstrands podcast ”TV-fabriken” slår Malou tillbaka mot kritikstormen.

– Vi gjorde misstaget att bjuda in Anders Öfvergård, säger hon i podcasten.

Malou von Sivers har under många år varit en av landets mest populära tv-profiler.

Hon har synts i ”Nyhetsmorgon” och sedan flera år tillbaka leder hon det egna programmet ”Malou efter tio”, där hon bjuder in intressanta gäster.

Malou har älskats genom alla år men också fått utstå enorm kritik.

Under våren bjöds den unga rapparen Greekazo in till ”Malou efter tio” för att prata om sin musik.

Men till tv-tittarnas stora förvåning var det inte den enda gästen som fanns på plats.

Malou von Sivers
Malou von Sivers fick stor kritik efter intervjun. Foto: TV4/Youtube

Kritikstormen efter intervju med Greekazo

Tv-profilen Anders Öfvergård hade bjudits in och intervjun kom snart att handla om knarket i samhället, snarare än musiken.

Intervjun spreds sedan i sociala medier och Malou von Sivers bemötte också kritiken.

– Programmet ska bjuda in till samtal ur olika perspektiv. I det här fallet kan jag hålla med om att det blev obalans och att Greekazo skulle fått större möjlighet att prata om sin musik. Jag hoppas att han vill komma tillbaka och göra det en annan gång, säger Malou von Sivers till Nöjesbladet

Malou von Sivers svar på kritiken

Sedan dess har Malou inte sagt något mer kring kritiken, men när hon gästar Fredrik Ralstrands podcast ”TV-fabriken” ger hon sin syn på saken och varför hon inte har sagt något tidigare.

– Därför att det blir fel hur jag än säger det. Det jag kan prata om det är att det inte var så att jag bjöd in honom för att inte prata om det här. Jag har intervjuat rappare i alla år och det har gjorts jättereportage ”varför vill alla rappare till Malou?”.

Malou förklarar att hon länge varit intresserad av rappares texter eftersom de skildrar vad som händer i orten eller förorten.

Hon tycker att journalister har varit dåliga på att skildra det, och då ville hon bjuda in Greekazo till programmet.

– Grekazo visste att jag ville prata om detta. Hade jag suttit själv och pratat om detta hade det landat helt annorlunda, säger hon i podcasten.

LÄS MER: Malou von Sivers tre barn har vuxit upp – detta gör de idag

Greekazo, Malou von Sivers
Greekazo, Malou von Sivers

Skulle inte bjudit in Anders Öfvergård

Det som blev helt fel med intervjun, var att bjuda in tv-profilen Anders Öfvergård säger Malou.

Men vi gjorde misstaget att bjuda in Anders Öfvergård, den arga snickaren som de flesta känner honom som. Han hade då ett program på TV4 som var någon slags dokumentärserie, ”Anders och knarket”. Då skulle man ha gjort det separat för jag ville mer fråga om vad han hade sett och gjort, säger hon och fortsätter:

Istället bjöds han in och gav sig ganska hårt på den här unga 17-åriga killen. Och i tv blev det två mot en. Jag kunde inte i direktsändning hantera det och jag kan liksom inte heller på en gäst som jag bjudit in, nämligen Anders Öfvergård. Jag tycker att det blev fel, jag tyckte han gjorde fel och det blev inte bra helt enkelt.

Malou von Sivers
Foto: TV4/Cmore

Utsattes för mordhot

Kritikstormen mot Malou blev såpass allvarlig att hon mordhotades och slutligen dömdes fyra personer för det.

En av dem bad till slut henne om ursäkt.

Det är väldigt allvarligt och och polisen hittade fyra som man lyckades spåra. Och de dömdes alla fyra, varav en person bad väldigt mycket om ursäkt. Det var en väldigt jobbig tid.

Ingen ska utsättas för hat eller hot. Det är aldrig okej. Vi uppskattar dig Malou och ser fram emot fler spännande program med dig!