Malou von Sivers stora förtvivlan – familjen skakad efter tragiska dödsfallet: ”Tack för din kärlek”

Det är alltid otroligt ledsamt att förlora någon man älskar.

Programledaren och TV4-profilen Malou von Sivers, 70, delar med sig av ett dystert besked på sociala medier, där hon tar farväl av en familjemedlem.

”Det kanske är själva premissen för kärlek – rädslan för att förlora den man håller kär och därför anstränga sig för att få behålla kärleken”, skriver hon på Instagram.

En sak är säker. Vi ska alla födas och vi ska alla dö. De muntra orden är sällan någon tröst för någon som precis förlorat någon de håller kär. Men det är sant.

Den legendariska programledaren Malou von Sivers anställdes av TV4 1990. Två år senare var hon med och startade upp ”Gomorron” (nuvarande ”Nyhetsmorgon”) tillsammans med Bengt Magnusson.

Sedan dess har hon synts i riktiga långkörare som ”Malou möter…” och ”Malou efter tio”.

Malou von Sivers
Malou von Sivers. Foto: TV4

Hon träffade sin make, journalisten Sten Haage, redan 1978. Men de gifte sig flera år senare. Tillsammans har de tre barn, bland annat Sebastian von Sivers Haage som också synts i ”Nyhetsmorgon” och som redaktör i ”Efter fem”.

Läs mer: Malou von Sivers mäktiga hyllning – kärleksfulla orden till maken efter över 40 år ihop: ”Nu inser jag…”

Familjemedlem som gått bort

Nu skriver Malou om en stor familjetragedi som nyligen inträffat.

Det handlar om en kär familjemedlem som tyvärr lämnat jordelivet.

Farväl Tango. Det är märkligt hur frånvaron av en liten hund kan vara så påtaglig och stark. Inga trippande tassar mot golvet, inget uppfodrande skall klockan 7.15 varje morgon (vakna, jag är hungrig). Inga stora milda ögon. Du har funnits vid min sida, i familjens liv, under drygt tolv år. Trogen, med villkorslös kärlek”, skriver hon på Instagram och Facebook.

Hon skriver vidare att hon redan hade vetat att sommaren som var skulle bli den sista för Tango. Hunden hade försämrad syn och hörsel samt en förstorad mjälte som försvårade andningen. Men eftersom det inte var någonting fel på aptiten eller humören valde de att vänta med beslutet att låta Tango somna in för gott.

Samtidigt visste jag att den här dagen skulle komma. Det vet alla som skaffar en hund eller en katt. Alla som fäster sig vid en varelse vet att man kan förlora den man älskar. Det kanske är själva premissen för kärlek – rädslan för att förlora den man håller kär och därför anstränga sig för att få behålla kärleken”, skriver hon.

”På några sekunder somnade du in”

För tre år sedan skaffade familjen en till hund, Juni, som nu går runt i det tomma hemmet och letar efter sin fyrbenta vän. Saknaden efter Tango är stor både hos Malou, Juni och resten av familjen.

Läs mer: Malou von Sivers trodde att hon skulle dö – relationsbeslutet med maken Sten efter tuffa tiden

Malou von Sivers skriver att hon i alla fall är glad att hon slapp fatta det smärtsamma beslutet att avliva Tango, som trots allt dog en naturlig död.

I lördags kväll gick du in under en buske och dog en naturlig död. Plötsligt och på några sekunder somnade du in. Du lät oss slippa fatta det svåra beslutet om avlivning. Sov gott lilla Tango och tack för din kärlek”, avslutar hon sitt inlägg.

Flera har kommenterat och beklagat sorgen. Bland annat Idol-domaren Kishti Tomita som skriver:

Men aj i själen. Stor stor kram”.

Många skickar också hjärt-emojis, bland annat skådespelaren Happy Jankell.

Vi beklagar verkligen sorgen, Malou! Ta hand om dig och dina nära och kära. Den kärlek och vänskap som ett djur kan ge en är oslagbar.