Foto: TV4/TV4

Måns Zelmerlöws gripande ord om Lasse Berghagen – stödet till vännen: ”Betytt mycket”

Under söndagen är det ingen mindre än Lasse Berghagen som ska uppmärksammas i Renée Nybergs ”Vilket liv!”. En av personerna på plats i studion för att hylla honom är Måns Zelmerlöw. För Nöjeslivet berättar artisten nu hur det kommer kännas att se programmet efter Lasses tunga hälsokamp på sjukhuset.

Lasse Berghagen är en av våra mest folkkära artister genom tiderna.

Med vackra melodier och varma personlighet har han blivit både hyllad och älskad av svenska folket.

Efter sin mångåriga insats som programledare för Allsång på Skansen, och härliga prestationer inom musik och underhållningsbranschen är han minst sagt en stjärna av rang.

Foto: Tv4

Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”

I somras kom det dystra beskedet att Lasse drabbats av hälsobekymmer.

Det hela började med att Lasses hjärta, som han tidigare opererat, börjat krångla. Detta innebar att han tvingades till en ny operation.

Efter komplikationer låg stjärnan nedsövd en tid, och i skrivande stund är han väckt men ligger fortsatt på IVA.

Under söndagen sänds det förinspelade programmet ”Vilket liv!” i TV4, där Renée Nyberg tillsammans med olika spännande gäster hyllar Lasse.

”På söndag kommer TV4 sända ’Vilket liv’ med våran pappa Lars. Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja till att sända programmet. Pappa ligger fortfarande på IVA men han har tv på rummet och vi känner att han kommer må bra av att se denna hyllning till honom. Och han behöver allt stöd han kan få,” skriver Lasses dotter Malin Berghagen på sin Instagram.

En av de som medverkat under inspelningen är Måns Zelmerlöw.

STOCKHOLM 20220309 Måns Zelmerlöw en av paneldeltagarna i "Masked singer”. Foto Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20220309 Måns Zelmerlöw en av paneldeltagarna i ”Masked singer”. Foto Anders Wiklund / TT

”Han är en av våra största”

När Nöjeslivet träffar honom inför hans kommande julshow ”Tomten och bocken rider igen” med Per Andersson berättar stjärnan hur det var att spela in programmet.

– Det var väldigt kul att träffa alla allsångsledarna, och dessutom att se hur rörd han faktiskt blev av det- att vi lyckades komma dit alla samtidigt och ville hylla honom. Så det var en mäktig kväll, säger Måns.

Han förklarar då att det är en väldig lättnad att veta att Lasse sakta men säkert blir bättre, och att det hade känts konstigt att se på programmet om situationen varit annorlunda.

– Det är otroligt skönt att han är på bättringsvägen och så, såklart. Hade det gått åt ett annat håll hade det känts oerhört märkligt att se detta. Men jag är väldigt glad att jag fick vara med om den hyllningen till honom, för han är en av våra största, säger Måns.

Lasse Berghagens tips till Måns Zelmerlöw

När Måns Zelmerlöw tog över som programledare för ”Allsång på Skansen” år 2011-2013 var Lasse, som många än idag förknippar med programmet, väldigt viktig för honom.

– När jag tillträdde som allsångsledare var jag 24 år, och Lasse var otroligt stöttande då. Han gav mig hur många tips som helst så han har ju verkligen betytt mycket. 

Vad gav han för tips?

– Bland annat att jag aldrig fick ha handen i fickan på scenen. Det var väldigt, väldigt viktigt. Sen var det liksom bara om hur man skulle bilda en familj med publiken på Skansen och så. För det gjorde han ju verkligen. 

Vad gäller deras relation idag så hörs de ibland på telefonen .

– Vi messar lite då och då, men inte så mycket mer än så, säger Måns Zelmerlöw till Nöjeslivet.

Krya på dig, Lasse! Vi alla tänker på dig och hoppas att du snart mår bättre!