Foto: TV4

Måns Zelmerlöws svåra sorg med Ciara – parets kamp efter missfallen: ”Tog väldigt hårt”

Måns Zelmerlöw är en av våra mest uppskattade och omtyckta svenska artister. Men bakom rampljuset är han även en kärleksfull pappa och make. Nu berättar han om de tunga missfallen han och hustrun Ciara Zelmerlöw gått igenom.

Att bli gravid är för många både spännande och glatt. Men det finns alltid en oro för att något ska gå fel.

När den mardrömmen slår in, och man förlorar barnet i magen, kan det vara extremt tufft.

Det vet Måns och Ciara Zelmerlöw som under en kort period gick igenom flera missfall innan de tillslut fick sonen Ossian under förra sommaren.

”Väldigt traumatisk tid”

Innan förlossningen berättade Ciara om känslorna kring att vara gravid efter en så svår tid.

– Vi hade 3 missfall i följd, 2 av dem var fördröjda. Det var en väldigt traumatisk tid för oss alla, och vi tänker på de där änglabebisarna varje dag. Förhoppningsvis har det gjort oss starkare, och jag hoppas att vara öppen om våra erfarenheter kan hjälpa andra i en liknande sits att känna att de inte är ensamma. Kort sagt, ja visst är jag orolig. Jag gör mitt bästa för att ta en dag i taget och vara stolt över var vi är i dag, berättade hon då för Mama.

Måns Zelmerlöw, Ciara Zelmerlöw, missfall
Foto: TV4

Jobbiga tankarna under graviditeten

Även på Instagram delade hon med sig av tankarna kring graviditeten.

”Graviditet efter flera missfall. Vilken underbar och skrämmande tid. Den konstanta kampen mellan att vara överväldigad av lycka i att få vara här igen, och att vara förlamad av rädsla”, skriver Ciara och fortsätter:

”Jag har en rejäl mental blockering gällande det här barnet. Jag kan inte för en sekund tro på att jag kommer ha turen att få ta med någon hem. Att jag själv kommer leva för att se den dagen. Att det här ska sluta så som jag alltid drömt om, efter allt jag gått igenom”

Läs mer: Så är Måns Zelmerlöws relation till Ciaras ex-pojkvän – stjärnans ärliga ord: ”Vi har en…”

Måns om missfallen

Men som tur är gick allt bra med Ossian och i augusti firar han sin ettårsdag.

I en ny intervju med Hemmets journal berättar Måns Zelmerlöw nu att missfallen var den tuffaste perioden i hans liv, men att han är glad att de inte gav upp på att få ett till barn.

– Efter Albert gick vi igenom tre missfall. Det tog väldigt hårt på oss och var en tuff ­erfarenhet. Det är svårt för mig som man att sätta mig in i Ciaras roll som inte bara drabbades känslomässigt utan även hormonellt och fysiskt. Vi frågade oss efter missfallen om det verkligen var värt att utsätta oss fler gånger men tänk vilken tur att vi fortsatte. När Ossian kom grät jag, säger han till tidningen.

Läs mer: Nya beskedet om Måns Zelmerlöws karriär – det ska han göra nu utanför tv-rutan

Tårarna när Ossian föddes

Faktumet att de gått igenom en sån kamp gjorde att han blev extra känslosam under förlossningen, förklarar Måns.

Han berättar att han grät när Ossian föddes, till skillnad från när Albert kom till världen.

– Nej, faktiskt inte. Ciara var så arg på mig för att jag grät under en stor fotbollsmatch men inte när vår son föddes. Men det var innan vi visste vilken kamp det kan innebära att få barn. Med Ossian låg det sådan enorm kamp bakom, därav tårarna, säger han till tidningen.

Er öppenhet och ärliga ord är verkligen beundransvärda och så viktiga. Vi önskar hela familjen allt gott i framtiden!