Marcus Noterius nya tunga besked om hälsan – insikten efter läkarens ord: ”Skitsvårt”

TV4:s flygande reporter Marcus Noterius är en stor favorit bland ”Nyhetsmorgon”-tittarna.

Nu berättar han mer om sin sviktande hälsa och om insikten han fick efter att ha besökt läkaren.

– Jag kämpar väl lite med hälsan. Jag tror att jag sagt det förut men jag kämpar med att komma i mer form, säger han till Hänt.

Han har badat i iskallt vatten, kraschat i ramper och förlöst bebisar i direktsänd tv. Reportern Marcus Noterius, 47, har jobbat på TV4 sedan 2008 och han är numera en älskad tittarfavorit.

Han syns i olika inslag i ”Nyhetsmorgon” och ibland i ”TV4 Nyheterna”. Oftast utgår han från Östersund, där han bor med sina barn Cain, 20, och Crisanna, 18.

Läs mer: Marcus Noterius blodiga olycka i direktsändning – TV4-profilen om otäcka upplevelsen: ”Klippt och skuren”

– Barnen har alltid varit mitt allt och är mitt allt, jag känner själv att jag lagt all tid jag kunnat på dem: vi har rest jättemycket ihop, jag har varit tränare för min sons fotbollslag och följt med min dotter på ridning, har han sagt till Svensk Damtidning.

Marcus Noterius
TV4:s flygande reporter, Marcus Noterius. Foto: TV4

Marcus bröt upp med barnens mamma för tolv år sedan. I dag har de ändå en fin relation.

– Vi är väldigt bra vänner, så det har inte varit några konstigheter, har han sagt.

”Drabbats av artros – i BÅDA mina knän”

Marcus Noterius har tidigare berättat om sin sviktande hälsa och om smärtan han upplever i kroppen.

I somras skrev han på Facebook:

Många hör av sig och frågar varför jag ibland haltar när jag gör mina inslag på TV. Tänkte jag skulle berätta varför. Jag har tyvärr drabbats av artros – i BÅDA mina knän. Fick diagnosen av läkare för en tid sedan”, skrev han.

Läkaren sa att det det inte är världens roligaste diagnos att få.. och sa också: ”Du är egentligen för ung för att drabbas av detta”. Detta innebär en hel del smärta i mina knän när jag går och springer. Men det är absolut inte synd om mig. Finns de som har det mycket värre än jag. Men jag ville bara berätta detta”, fortsatte han.

Försöker gå ned i vikt

Nu har det gått ett par månader. Marcus har kommit med en ny uppdatering kring hälsan. Bland annat har han insett att han skulle behöva göra en stor livsförändring.

– Jag kämpar väl lite med hälsan. Jag tror att jag sagt det förut men jag kämpar med att komma i mer form. Jag skulle behöva gå ner en tio kilo så är det. Så jag försöker träna och tänka på kosten. Det är skitsvårt, säger han till Hänt.

Hans vikt belastar hans knän lite för mycket, vilket han är medveten om. Han tränar på och försöker att bli lättare i kroppen.

– Jag är påverkad av det och det påverkas ju såklart av vikten då också. Så det är väl lite det, men jag kämpar på, säger han.

Fortsätt kämpa, Marcus. Du gör ett jättejobb!

Vi älskar att se dig på TV4 med dina härliga inslag. Ha en lång och skön julledighet så hoppas vi att vi får se dig snart igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev