Maria Forsbloms ärliga ord om Martin Järborg – verkliga relationen utanför tv-rutan: ”Han är väldigt…”

Under Soraya Lavasanis föräldraledighet bildade Maria Forsblom och Martin Järborg ett radarpar i TV4:s Nyhetsmorgon.

Under tiden duon kamperade ihop under sändningarna hann de bygga upp en stark vänskap.

– Jag förstod hans humor, han är väldigt rolig!, berättar Maria Forsblom för Hänt.

Många tittare känner igen Maria Forsblom, 34, från TV4 och det populära morgonprogrammet ”Nyhetsmorgon”. Programledaren har varit kanalen trogen under hela hennes yrkesliv och faktum är att hon klev in i TV4-huset för första gången redan som 16-åring.

Kanske är det lätt att vara plikttrogen när man trivs som fisken i vattnet på arbetsplatsen. När Maria ska förklara vad det bästa är med jobbet i ”Nyhetsmorgon” har hon svårt att bara nämna en sak.

– Det är mötena, både med tittarna, gästerna och såklart redaktionen. Sedan är det att man blir lite klokare för varje dag som går på jobbet, man växer varje dag. Varje dag är det nya personer och berättelser, det gillar jag, säger Maria Forsblom till Hänt.

Maria Forsblom
Foto: TV4

Relationen till Martin Järborg

Maria beskriver redaktion och gänget bakom programmet som en familj. Under vardagarna arbetar programledarna i par och då gäller det att hitta ett samarbete.

När kollegan Soraya Lavasani gick på föräldraledighet täckte Maria Forsblom upp och bildade ett radarpar med Martin Järborg. Den då nykomponerade duon skulle snabbt gå från klarhet till klarhet till dess att de verkligen hade lyckats fånga tv-publikens hjärtan. När Soraya Sedan kom tillbaka efter föräldraledigheten, var det med delade känslor som Maria fick kliva åt sidan och tacka för tiden tillsammans med Martin.

Maria beskriver Martin som en rolig människa.

– Det var Jättekul! Både från privat och professionellt perspektiv. Som privatperson är han väldigt enkel att ha och göra med. Man får en väldigt tight relation. Jag förstod hans humor, han är väldigt rolig!, berättar Maria Forsblom för Hänt.

Maria Forsblom om framtiden

Nu blickar Maria framåt mot en händelserik höst i programmet och även ifall hon trivs jättebra i Nyhetsmorgon medger hon att det hade varit spännande att testa på något annat i kanalen.

– Det skulle vara jättekul att testa något annat, jag skulle gärna vilja göra mer underhållning blandat med aktualitet kanske, säger Maria till Hänt.

Härliga Maria! Du gör ett strålande jobb i Nyhetsmorgon! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!