Marie Göranzons, 78, stora glädjebesked med maken Jan Malmsjö, 88 – äntligen blivit vaccinerade

Vaccinationen mot covid-19 pågår för fullt.

Nu meddelar skådespelerskan Marie Göranzon, 78, att hon och maken Jan Malmsjö, 88, har fått sin första spruta.

Coronapandemin fortsätter att härja runt om i världen. Men de senaste månaderna har en liten strimma av hopp tänts, i takt med att vaccinationerna mot covid-19 har kommit igång i Sverige och världen.

Enligt Folkhälsomyndigheten passerades en milstolpe under torsdagen – detta då över 1 miljoner svenskar nu har fått sin första vaccindos mot covid-19.

Samtidigt har strax över 400 000 personer fått de två nödvändiga doserna av vaccinet, som anges ge fullgott skydd. Totalt innebär detta att 1 438 715 vaccinationer har genomförts i Sverige per torsdag 25 mars.

Vaccinering
Foto: Johan Nilsson/TT

Marie Göranzon: ”Känner mig tryggare”

En som nu meddelar att hon har fått den efterlängtade första vaccinsprutan är Marie Göranzon, 78.

Både hon och äldre maken Jan Malmsjö, 88, vaccinerades nyligen och ska få sin andra dos i början av april.

– Det var därför jag fick, för att jag vårdar äldre man, säger Marie Göranzon i TV4-programmet Malou efter tio.

Hon menar att tryggheten nu är ännu större, inte minst eftersom 88-årige Jan nu har fått vaccinet. Något som gör att Marie känner sig tryggare när maken går ut.

– Ja, framförallt för hans skull, att han har fått det. Jag hade ju väldigt mycket antikroppar, säger Marie Göranzon i TV4.

marie göranzon, jan malmsjö
Foto Anders Wiklund / SCANPIX

Marie Göranzon om stora oron

Marie Göranzon har tidigare talat om oron för sig själv och maken Jan, nu när de båda har blivit äldre.

– Jag tänker på det ibland eftersom Janne är så pass gammal, och jag också. Bara det går fort, tänker jag. Och bara man inte har ångest, sa Marie Göranzon när hon gästade podcasten ”Så in i själen”.

Hon fortsatte:

– Jag vill ju inte att det ska ta slut. Jag vill ju att… Jag blir ju förtvivlad när jag ser att någon som man älskar och står nära, som nu Janne då, blir äldre och gammal alltså. Jag har ett raseri inom mig som gör att jag inte accepterar det och det är väldigt jobbigt för omgivningen. Jag vill att han ska vara som han var för 15 år sedan. Det ska inte finnas något fel. Man får gärna bli gråhårig och gå lite så där, det får bli lite, men inte så mycket va.

Så härligt att höra att ni har vaccinerats, Marie & Jan. Vi hoppas att vaccinationen fortsätter rulla på och att vi snart alla är vaccinerade så att vi kan börja leva som vanligt igen!

Dela gärna för att skicka dina hälsningar till paret.