Meryl Streeps dotter Mamie Gummer har vuxit upp – nu går slående likheten ingen förbi

Av Meryl Streeps fyra barn är det inte alla som valt samma karriär som sin mamma.

Men dottern Mamie Gummer är sin mor upp i dagen och har följt i hennes spår.

Så ser hon ut idag!

Meryl Streep, 74, är en av världens absolut största skådespelare och genom decennier har vi fått se henne i många fantastiska filmroller.

Under hennes karriär har hon slagit rekord i både Oscars-nomineringar och Golden Globe-nomineringar. Hela 21 gånger har hon blivit Oscars-nominerad, varav hon vunnit tre gånger. 33 gånger har hon blivit nominerad till Golden Globe, och vunnit åtta gånger.

Med andra ord är Meryl Streep en riktig stjärna i en klass för sig. För de flesta svenskar känns hon nog igen framför allt för sin roll som ”Donna Sheridan” i Mamma Mia-filmerna

Meryl Streeps familjeliv

Men samtidigt som Meryl Streep slagit rekord efter rekord har hon även haft ett framgångsrikt familjeliv. Sedan 1978 har hon varit gift med skulptören Don Gummer, 77, och tillsammans har de barnen Henry, 44, Mary Willa ”Mamie”, 40, Grace, 37, och Louisa, 32.

Idag är barnen vuxna och valt lite olika vägar i livet. Medan storebror Henry arbetar som musiker och yngsta dottern Louisa verkar som en framgångsrik fotomodell – har mellansystrarna valt att gå i mammans fotspår.

Den av dem som varit mest framgångsrik är utan tvekan Mamie Gummer, som spelat flera stora roller.

Mamie Gummer

Det är kanske inte så konstigt att man väljer en karriär som skådespelare när ens mamma är en av världens största och kändaste inom området.

För Mamie Gummer började karriären redan när hon var 20 månader gammal då hon ”spelade” i filmen Heartburn, där hon spelade mot bland andra Jack Nicholson.

I vuxen ålder har intresset fortsatt och numera har hon gjort sig ett eget namn som skådespelerska. Efter debuten som vuxen i filmen The Hoax har vi bland annat sett henne i Taking WoodstockSide effects och haft en roll i den populära serien, True detective.

Och se så lik hon är sin mamma!

Mamie Gummer
Mamie Gummer. Foto: Willy Sanjuan/AP

Mamie om mamma Meryl

Mamie Gummer har i en tidigare intervju pratat om sitt skådespeleri och hur det påverkat henne att ha Meryl Streep som mamma.

– Jag älskade det redan i unga år, men det var viktigt för mig och mina föräldrar att jag fick utforska andra saker. Men inget annat fastnade på samma sätt, sa hon i en Variety-intervju, enligt Expressen.

Det är lätt att tro att det är enkelt att bli bra när man kan få råd från en så meriterad mamma som Meryl Streep. Men Mamie menar att det inte riktigt fungerar så.

– Jag tror att de viktiga råden handlar om hur man behåller balans i livet. Skådespeleri är svårt att tala om och att lära ut. Så det finns inga knep eller hemligheter hon har som hon kunnat föra över till mig, sade hon 2015 enligt Expressen.

Meryl Streep med familj 2011
Meryl Streep med familj 2011. Foto: Kevin Wolf/AP

Mamie Gummers privatliv

Utöver karriären så har Mamie hunnit med en del kärlek också i livet. 2011 gifte hon sig med skådespelaren Benjamin Walker, men i mars 2013 meddelades det att paret hade separerat.

I augusti 2018 förlovade hon sig istället med författaren Mehar Sethi och tre månader senare gick hon ut med att hon var gravid. I februari 2019 gifte de sig och samma månad födde hon sitt första barn, en son. 2021 fick de sitt andra barn, en dotter.

Lyckan över nytillskottet delades av många. Inte minst av nyblivne mormor, Meryl Streep, som fick sitt första barnbarn, enligt People.

Så nu återstår det bara att se om Mamies barn också kommer att gå i mammas och mormors fotspår!

Vad roligt att det tycks gå så bra för Mamie och att hon likt sin mamma också velat bli skådis!

Dela gärna den här artikeln vidare på Facebook!