Mikael Rickfors nya svåra besked – insikten om hälsan: ”Börjar närma mig slutet”

Mikael Rickfors är en av våra största artister och genom åren har han gett oss mängder av hits.

I en ny intervju med Aftonbladet så öppnar stjärnan upp om hälsan, karriären och kärleken.

Mikael ”Micke” Rickfors, 75, har varit aktiv som musiker i stort sett hela sitt liv.

På 60-talet skivdebuterade han med bandet Bamboo och efter att ha varit förband åt den engelska gruppen The Hollies så blev han av dem snart värvad som sångare.

Mellan åren 1972 till 1973 sjöng Rickfors i The Hollies innan han beslutade sig för att lämna bandet och satsa på solokarriären.

Genom åren har Micke Rickfors gett oss otaliga hits, både som soloartist och som medlem i inte minst gruppen Grymlings.

Hans tveklöst största hit är låten ”Vingar”, som han än i dag förknippas starkt med i Sverige.

– Den är den absolut viktigaste låten. Hade det inte varit för den så hade jag inte kunnat fortsätta jobba som jag har gjort. Jag var precis nere i Spanien och skrev en engelsk text och sjöng in den. De vill ha den i England nu. Den heter ”Wings for the money”, säger Rickfors i en ny intervju med Aftonbladet.

Mikael Rickfors. Foto: Leif R Jansson / TT Nyhetsbyrån

Orden om hälsan

Mikael Rickfors fyllde nyligen 75 år. Artisten är fortfarande aktiv och åker ut på turnéer. Men åldern är något som han tänker på ibland.

– Jag inser att jag börjar närma mig slutet med en faslig fart. Det går bara fortare och fortare, säger Rickfors till Aftonbladet.

Mikael lever med sjukdomen Hemakromatos, vilket innebär att kroppen lagrar för mycket järn. Därför måste han tappa sig på blod då och då.

– Håller man sig i skinnet och gör de här blodtappningarna så märker jag det knappt. Men jag måste fortsätta med det livet ut. Det enda är att jag måste undvika är blodiga biffar. Jag kan verkligen sakna det med ett glas rödvin till, säger han till Aftonbladet.

Mikael Rickfors
Foto: Wikkicommons

Kärleken

Sedan omkring 10 år tillbaka är Mikael Rickfors gift med skådespelerskan Louise Raeder. De är förlovade, men det är oklart om de kommer att gifta sig.

– Det rullar på. Jag har friat ett antal gånger och hon har tackat ja lika många gånger, men vi får se om vi får till det. Däremot har vi varsitt boende så hade vi inte jobbat ihop så hade vi aldrig setts. Man jag tycker det är jättehärligt, säger Rickfors till Aftonbladet.

Härligt att du håller igång fortfarande Mikael!