Molly Sandéns vrede efter Hammars och Zytomierskas ord: ”Jättearg”

Molly Sandén är rasande arg på Filip Hammar och Katrin Zytomierska.

Anledningen? Deras uttalanden om sjukdomen diabetes, som artisten själv lider av.

– Jag blev jättearg. Jag blev så pass arg att jag kände att jag inte kunde bemöta det, säger hon i en intervju på Viafree i samband med ”Diabetesgalan”.

Molly Sandén leder ”Diabetesgalan” på TV3 tillsammans med programledaren Peter Jihde. Och inför galan berättade artisten för egna tv-kanalen hur illa hon tagit vid sig vid andra människors uttalanden om sjukdomen – och det är framför allt tv-profilerna Filip Hammar och Katrin Zytomierska som hamnat i centrum.

View this post on Instagram

Okej. OooKEJ. Nu är det nära. Kl. 20.00 ikväll kommer jag alltså bli inlåst i en glasbur på #kärlekenstorg i Umeå där jag den kommande veckan ska leka programledare för @musikhjalpen tillsammans med @farahabadip3 & @kallewahlstrom & samla in pengar för att rädda barn ur BarnSexHandeln. Tre ord som verkligen inte borde stå tillsammans… För barn är INTE till salu! Om ni håller med mig om det (vilket jag vet att ni gör), tycker jag att ni ska: 1. Ladda ner musikhjälpen-appen där ni kan följa allt som händer i buren. 2. Klura ut små eller stora engagemang för att samla in pengar (varje litet bidrag räknas!) 3. Våga börja prata om det som man helst blundar för – att det varje minut säljs 4 barn i sexhandeln världen över. De är barn som borde få vara barn. Som behöver vår hjälp. Kom igen nuuuu! Tillsammans kan vi göra skillnad! ♥️ #mh2017 #barnärintetillsalu

A post shared by Molly Sandén (@m0llys) on

Tidningarna har tidigare uppmärksammat hur Hammar kallat diabetes ”lyxsjukdom” och Zytomierskas uttalande om att hon blir äcklad av diabetiker som tar insulinspruta på restaurangen.

Molly Sandén har tagit illa vid sig av vad de sagt. När hon inför galan av Viafree ombeds kommentera det säger hon så här.

– Det känns tråkigt, för de sitter i en position med makt. När det gäller sjukdomar man inte vet så mycket om så borde man kanske inte ha så starka åsikter. Det kan påverka någons liv direkt. Att någon inte vågar ta sin spruta och direkt får sämre hälsa och kan sväva i livsfara, säger Molly Sandén till Viafree och fortsätter:

– Man ska nog inte uttala sig om sådant man inte har koll på överhuvudtaget. Framförallt inte om det är så negativt.

Filip Hammar backade sedan delvis från sitt uttalande.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

– Givetvis tycker inte jag att diabetes är en lyxsjukdom. Snarare så var det en kritik mot att diabetes inte får samma fäste som till exempel bröstcancer när kändisar talar ut om sina sjukdomar i media. Att när en pigg och till ytan fräsch Peter Jihde talar ut om diabetes så har folk svårt att engagera sig, medan sjukdomar som bröstcancer får egna galor och liknande, sade Filip Hammar då i ett podavsnitt.

Även Jihde ledde alltså ”Diabetesgalan” i TV3 på onsdagen. Zytomierska har också senare utvecklat sitt resonemang kring diabetes.

”Jag tycker naturligtvis otroligt synd om alla sjuka människor. Jag önskar ingen en sjukdom och naturligtvis går inte min sprutfobi före en sjuk människas behov. Men att jag ska äta middag med min son och ha en skrikande kvinna över mitt huvud som drar upp sin tröja och sätter en spruta i sin mage? En överviktig uppenbarligen sjuk kvinna. Det tycker jag är opassande och det får jag tycka”, skrev Katrin Zytomierska på Instagram.

Hon fortsatte:

”Jag är av den starka åsikten att man ska ta hand om sin hälsa och inte äta pommes och dricka fanta till middag om man är överviktig. Jag står för det.”

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Foto ovan: Frankie Fouganthin/Wikimedia/Instagram @MollyS/Youtube