Nära vännens första ord – gripande inlägget på Dagnys blogg: ”Nu är jag ensam”

Bloggerskan och tv-personligheten Dagny Carlsson är död.

Nu uttalar sig vännen Elena, som hjälpte Dagny att driva den populära bloggen.

 ”Det var inte oväntat men nu känns det helt overkligt”, skriver hon i ett gripande inlägg.

Det var under torsdagen som beskedet kom att Dagny Carlsson har somnat in, 109 år gammal. Sedan dess har kondoleanserna strömmat in och svenska folket sörjer den färgstarka krutgumman.

Med sin livsgnista och positiva energi gjorde Dagny starkt avtryck på många människor. Hon talade ofta om att leva livet och ha roligt så länge det varar, och blev ett kvitto för många på att ålder bara är just en siffra.

Själv slog ju Dagny Carlsson som bekant igenom på ålderns höst. 99 år gammal gick hon en datakurs och året därpå, som nybliven 100-åring, startade hon en blogg.

Efter det följde det stora genombrottet. Dagny gjorde sig berömd som landets äldsta bloggare och influencer och syntes under de sista åren via en lång rad framträdanden i diverse medier.

Dagny medverkade i SVT-programmet ”Det är inte så dumt att bli gammal”, sommarpratade i P1, skrev en egen bok och blev till och med filmstjärna.

 Hon var en fantastisk människa, en nationalsymbol skulle jag säga. Hon var fantastisk. Hennes stora livsglädje blev jag så inspirerad av, säger vännen och tv-profilen Suzanne Axell till Nöjeslivet.

LÄS MER: Suzanne Axell om sista mötet med Dagny – sorgen efter nära vännens död: ”En riksmormor för hela Sverige”

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Elenas gripande ord om Dagny Carlsson

Men det var alltså just via skrivglädjen och den uppmärksammade bloggen som Dagny Carlsson gick raka vägen in i folkens hjärtan.

Bloggen startade hon ihop med datorläraren och sedermera nära vännen Elena år 2011. Tillsammans arbetade de med projektet i flera år.

Sedan dess har jag loggat in mig varje dag för att hjälpa henne med illustration och de senaste månaderna för att skriva om hennes nya liv på boendet”, förklarar Elena på bloggen.

Efter att Dagny lämnat jordelivet, har Elena nu uppdaterat bloggen med ett gripande inlägg där hon minns sin älskade vän.

”Nu är jag här för att skriva orden som ni alla ville säga: Tack, för allt du har gjort för oss, Dagny! Ordet ”död” fanns inte i din vokabulär. Du äskade livet! Du hade just börjat att förbereda dig att fira din 110e födelsedag den 8 maj. Jag hade lovat att öppna en ny sida i bloggen, en sida som skulle heta Året är 2022”, skriver Elena på bloggen.

LÄS MER: Cancerfondens fina ord – efter Dagny Carlssons död: ”Inspirerat och betytt så mycket”

Dagny Carlsson
Foto: MyHeritage/Youtube

”Nu är jag ensam här”

Sist men inte minst berättar Elena om det starka bandet hon hade till Dagny.

”Nu är jag ensam här på bloggen som du kallade för ”mitt enda barn”. Jag ska visa en sista bild på dig, en bild du älskade så mycket. Dagny som okrönt Drottning. Osminkad. Med glimt i ögat. En dag vill jag göra en utställning med dina fina bilder eller kanske skriva en illustrerad bok om vår vänskap, om dig som nära vän, inte bara som hela Sveriges älskade Dagny”, skriver hon på bloggen.

Alltid älskad, aldrig glömd. Vila i frid, bästa Dagny!