Nu kärlekshyllas Mia Skäringer – efter starka orden om tvivlet på Qx-galan: ”Måste visa dem”

Det blev en glädjerik och känslofull kväll när Qx gaygalan gick av stapeln under måndagskvällen. Men det bjöds även på mycket allvar. Nu hyllas Mia Skäringer för hennes känslosamma tacktal.
– Jag måste visa dem att det är möjligt för tjejer att ta det stora utrymmet och gå ut på scen och bara äga, sa Mia Skäringer under sitt tacktal, enligt Aftonbladet.

Det var 21:a gången som glittrande Qx Gaygalan gick av stapeln under måndagskvällen. Det var en kändistät kväll med mycket humor, kärlek men också allvar.

Mia Skäringer som vann priset ”Årets scen” för hennes scenshow ”No more fucks to give”, tog tillfället i akt, att berätta om hennes tvekan att ens sätta upp hennes show.
– Det här är jag ganska dålig på. Jag är ganska stark som person och explosiv när jag har allt under kontroll på scen, likt Bergman på det viset… men när det kommer till känslostarka, impulsiva saker jag inte kan kontrollera blir jag jävligt rörd, sa Mia Skäringer och fortsatte:

– När jag fick frågan om jag skulle göra ”No more fucks to give” som en stor arenaturné tvekade jag. Men sen tänkte jag på alla unga tjejer: ”Fy fan, jag måste visa dem att det är möjligt för tjejer att ta det stora utrymmet och gå ut på scen och bara äga. Det är fullt möjligt”, sa hon från scenen enligt Aftonbladet.

Mia Skäringer bjöd på känslosamt tacktal på QX-galan. Foto: Karin Törnblom/TT

”Förmedlar viktiga och allvarliga saker”

Hyllningarna fortsatte att strömma in på sociala medier där Mia Skäringer hyllas för hennes öppenhjärtiga ord.

”U rock Mia!”

”Varmt Grattis till dig Mia!! SÅ värd detta! Älskar dig”

”Fantastiska KVINNA”

”Du om någon är värd detta pris. Du är fantastisk & förmedlar viktiga och allvarliga saker med din underbara humor. Försätt med det….”, är bara några av kommentarerna på Mia Skäringers Instagram.

Tackade senare i kärleksfullt inlägg

Mia Skäringer passade även på att tacka igen för priset på hennes Instagram.

”TACK QX galan för priset Årets scen #nomorefuckstogive
För en människas rätt till sitt eget liv, sina egna känslor, röst och kropp. För kärleken. Edit Södergran säger det så enkelt och rakt – Det anstår mig inte längre att göra mig mindre än vad jag är”.

Vilket fint tal och vi är så glada att du tog mod till dig och gjorde showen! Du är fantastisk Mia! Tryck på gilla-knappen om du också uppskattar Mia Skäringer.