Per Anderssons beslut utanför rampljuset – därför vill han hålla det privat: ”Får aldrig komma ut”

Per Andersson har genom åren fått mängder av människor att vika sig av skratt. Men vad gäller livet bakom rampljuset så är det något han gärna håller privat.

– Jag försöker verkligen ha de två olika hattarna, säger Per till Nöjeslivet.

Han har synts till i allt från ”Parlamentet” till TV-serier, teateruppsättningar, barnprogram, egna shower, ”Komiker utan gränser” och Melodifestivalen.

Ja, Per Anderssons meritlista kan idag göras lång och hans CV som underhållare är minst sagt imponerande.

STOCKHOLM 20211029 Per Andersson, sådespelare och komiker. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20211029 Per Andersson, sådespelare och komiker. Foto: Henrik Montgomery / TT

På scenen och framför kameran har han fått både stora och små att vika sig av skratt, och för tillfället pågår förberedelserna inför kommande julshowen ”Tomten och bocken rider igen” som han gör tillsammans med Måns Zelmerlöw.

Bakom rampljuset är han också pappa till två barn som han har tillsammans med ex-hustrun Malin Carlsson.

Per Anderssons skilsmässa med Malin

Det var i vintras som Per under sin medverkan i Carina Bergfeldts talkshow i SVT bekräftade att han och Malin, efter 25 år som par, valt att gå skilda vägar.

– Det är länge, man blir ju tajta som satan. Men samtidigt kommer man till ett läge då det är dags att göra det och man har gått igenom mycket, då måste man våga ta det steget också. Det är något man gör tillsammans, vi är fortfarande jättebra vänner, sade han i programmet.

I samband med det delade han också med sig av några varma ord om sin ex-fru på Instagram.

Goa Malin! Vi behövde göra en förändring. Och vi vågade! Vi är de bästa av vänner, nästan grannar och ett kanonteam. Vi kommer fortsätta stötta varann och värna våra fantastiska barn! Och snart ska vi fira nyår ihopTack för livsfina minnen och fantastiska år,” skrev han då.

Aldrig strävat efter kändisskapet

Men vad gäller familjen i stort och livet bakom rampljuset så förklarar Per för Nöjeslivet att han alltid varit mån om att hålla det privat.

– Jag har nog aldrig gjort det här för att jag tänkt att jag ska bli en offentlig person. Jag vill spela mina sketcher. Hade jag inte varit offentlig och spelat med Måns så hade jag spelat hemma i Mölndal fortfarande. Det är väl klart att det är kul att folk kommer och tittar på det man spelar, men om någon känner igen mig när jag är ute och dricker en öl eller så har jag aldrig strävat efter, berättar han för Nöjeslivet.

Per Andersson
Foto: SVT

Måns pik till Per Andersson

Att hålla sin privata person separerad från sin yrkesroll är något som Per tycker känns viktigt.

– Jag försöker verkligen avdela min offentliga person med mig själv. Jag försöker verkligen ha de två olika hattarna, säger Per till Nöjeslivet.

Vännen och kollegan Måns Zelmerlöw flikar dock in och påpekar att han inte tycker det fungerar speciellt bra för stjärnan.

– Fast du är ju lite samma ändå, säger Måns skämtsamt.

– Jag är lite samma. Jag är värre privat, och det får aldrig komma ut. Det är det som är skillnaden, skämtar då Per tillbaks.

Vi önskar dig allt gott, Per!