Reine Brynolfssons två barn har vuxit upp – så är dotterns och sonens karriärer utanför rampljuset

Reine Brynolfsson är en av våra absolut största talanger på teaterscenen och genom åren har han tolkat mängder av roller.

Under sitt liv har han också fått två barn som inte följt i sin faders fotspår – så ser deras karriärer ut idag.

Reine Brynolfsson, 71, har en lång och framgångsrik karriär i ryggen. Men att han skulle sluta upp som skådespelare var från början ingen självklarhet. Han började nämligen sin bana på Göteborgs universitet där han studerade juridik.

Han skulle snart komma att ändra sig och började istället att studera på Teaterhögskolan i Malmö där han tog examen 1979. Därefter tog karriären fart och Reine fick stora roller på Göteborgs stadsteater.

Reine Brynolfsson
Foto: Christine Olsson/TT

1990 slog Reine Brynolfsson igenom på vita duken i Colin Nutleys klassiska film Black Jack där Reine spelar den lite struliga rollen som Robert Mårbrink. Sedan dess har vi sett Reine i mängder av filmer och tv-serier, däribland i flera filmer av Colin Nutley.

Reine Brynolfssons privatliv

Under många år var Reine Brynolfsson gift med Susanne Lorenz Liljefors (tidigare Brynolfsson). Tillsammans har de barnen Julia (född 1988), samt William (född 1997).

Under våren 2005 valde de dock att gå skilda vägar och sedan 2009 är Susanne gift med nya maken Mikael Liljefors.

Hur Reines kärleksliv ser ut idag är dock oklart.

Reine Brynolfsson med barnen William och Julia 2004.
Reine Brynolfsson med barnen William och Julia 2004. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det gör Reine Brynolfssons dotter Julia idag

Reines dotter Julia Brynolfsson lever idag ihop med kärleken Emil Brynolfsson i Stockholm. Tillsammans har de en liten dotter, vilket gör Reine till morfar!

Julia valde dock inte att följa i sin fars fotspår utan utbildade sig till journalist och jobbar idag på Sveriges Radio Ekot.

Det gör sonen William idag

Sonen William bor också han i Stockholm och har likt sin syster också utbildat sig till journalist.

Dock har hans fars teaterintresse smittat av sig för William läste nämligen Teater och drama på Viktor Rydbergs gymnasium.

Numera arbetar William som researcher på ”Morgonstudion”, vilket framkommer i hans profil på LinkedIn. Tidigare har han jobbat med Filip och Fredriks produktioner, däribland som castare för programmet ”Alla mot alla”.

Reine Brynolfsson med barnen William och Julia anländer till Guldbaggegalan 2018 på Cirkus i Stockholm
Reine Brynolfsson med barnen William och Julia anländer till Guldbaggegalan 2018 på Cirkus i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Spännande hur barnen väljer sina egna vägar i livet!

Stort grattis säger vi till Reine Brynolfsson som fyller 71 år den 15 januari!