Rickard Söderbergs makalösa utseendeförändring– fansens reaktioner efter förvandlingen: ”Stencool”

Rickard Söderberg bestämde sig nyligen för att införskaffa en sprillans ny frisyr. Nu delar han med sig av resultatet på sin Instagram.

Rickard Söderberg är en av våra mest uppskattade och folkkära operasångare och genom åren har han skördat stora framgångar.

Han har varit ett känt ansikte i många år, spridit gåshud med sin vackra röst och tagit sig an diverse spännande projekt.

Vad gäller privatlivet så bestämde sig artisten för några år sedan för att genomföra en rad olika livsstilsförändringar, efter att ha drabbats av en inflammation i kroppen.

”Allra viktigaste är det mentala”

Han började träna mer och äta mer hälsosamt, vilket inneburit bland annat att han gått ner en del i vikt. Själva utseendet i sig var dock aldrig det som stod i fokus, har han förklarat för Kurera.

– Det här har varit en inre resa och det allra viktigaste är det mentala. Jag brukar säga att jag är hälften så stor på utsidan, men dubbelt så stor på insidan idag. Jag vet att det tidigare skrevs i någon tidning om ”min nya superkropp”, och då blev jag vansinnig! För det har aldrig handlat om valkar, celluliter, kilon eller centimetrar, utan om att må bra. När orkar jag göra det jag vill, när är jag glad? När kan jag leka, hoppa, dansa och älska?, säger han.

Klippte av håret

Utöver detta klippte han för några år sedan även av sig sitt långa hår som han hade sparat ut väldigt länge.

”Jag har klippt mej och haft glädjen att lämna håret till en organisation som gör peruker till barn med cancer. Där gör håret mer nytta än på mitt huvud. Och efter ett par decennier med långt hår var det hög tid att klippa sej. Sagt och gjort,” skrev han då på sin Instagram.

Rickard Söderberg, Allsång på Skansen, vikt, viktnedgång, kropp
STOCKHOLM 20230613 Rickard Söderberg när Allsång på Skansen presenterade årets artister under tisdagen. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Därefter har det fått växa ut en del igen, och när Nöjeslivet träffade artisten inför hans medverkan i Allsång på Skansen förklarade han att han inte saknade det långa håret alls.

Han skojade då även om att han inte var helt nöjd med frisyren som han försökt få till.

– Ja, det är bara yta. Jag försökte få till en sån Krystle Carrington från Dynasty idag men jag har inte riktigt lyckats, det måste lägga sig lite, förklarade han och skrattade.

Läs mer: Rickard Söderberg tokhyllas av tittarna – efter showen med Malena Ernman i Allsång på Skansen: ”Fullträff”

Rickard Söderbergs förvandling

Och nu har artisten slagit till igen, och publicerat en video på Instagram där han visar hur han rakar av stora delar av håret.

”Det kan ha varit feber från den gamla förkylningen som gjorde att jag var lite varm. Sen vet jag inte vad som hände. Anyway,” skriver han till klippet.

Rickard Söderberg, frisyr
Foto: Instagram/ @gaytenor

Resultatet blev en sprillans ny frisyr, som följarna i kommentarsfältet har delade åsikter om.

”Jag tycker att du är mycket hetare i den frissan. Har länge undrat varför du sparat ut de…. Du är stencool nu”

”Wow! Modigt! & dödssnyggt!!!”

”Nääää! Det var bättre förut. Du kunde ju bara klippt litet. Jag gillar inte rakade skallar. Men smaken är som baken”

”Modigt, bra blev det ju också”

Rickard Söderberg, frisyr
Foto: Instagram/ @gaytenor