Rolf Lassgård och hustrun Birgitta skiljer sig – efter 38 år som gifta

Rolf Lassgård, 65, och hustrun Birgitta, 66, väljer att gå skilda vägar efter 38 år som gifta.
Paret har lämnat in skilsmässoansökan, skriver Expressen.

Den folkkäre skådespelaren träffade sin hustru Birgitta på Skånska teatern i Landskrona där Lassgård hade en roll i ”En midsommarnattsdröm”. Rolf Lassgård har i tidigare intervjuer berättat att han då fick kämpa för att vinna sin blivande hustrus intresse.

– Hon var svårflörtad och jag fick jobba för att vinna hennes gunst, har Rolf Lassgård tidigare berättat för Hemmets journal.

–Vi har ju levt ett helt liv ihop och vår relation är mycket mer än bara passion. Det är också vänskap och gemensamma värderingar. Jag älskar hennes humor och hängivenhet. Och hennes skratt, sade han i intervjun 2018.

De gifte sig 1982 och har tre barn tillsammans. Många gånger har de setts på röda mattan då Rolf Lassgård varit nominerad till prestigefyllda priser såsom Guldbaggen.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

På måndagen kom beskedet att Rolf och Birgitta Lassgård valt att lämna in skilsmässoansökan till Gävle tingsrätt, skriver Expressen.

Rolf Lassgård är en av Sveriges mest älskade skådespelare och har bland annat prisats för sin roll i filmen ”En man som heter Ove”. Bland hans mest minnesvärda roller märks även Kurt Wallander i filmerna om den Ystadbaserade polisen och Erik Bäckström i ”Jägarna” – serien som är aktuell för visning på TV4 i vår.