Sinéad O’Connor lämnade speciell sista instruktion till barnen – detta skulle de göra ifall hon hittades död

Det var i onsdags som världen nåddes av den tragiska nyheten om att artisten Sinéad O’Connor avlidit vid 56 års ålder.

Hennes instruktioner till barnen om vad de skulle göra om de hittade henne död har nu uppmärksammats i medier.

Sinéad O’Connor lämnade en hel värld i sorg i onsdags då det tillkännagavs att hon gått bort.

”Det är med stor sorg som vi tillkännager vår älskade Sinéads bortgång”, sa hennes familj i ett uttalande till The Irish Times.

Hon ska ha funnits livlös på en adress i London, dit hon flyttat för bara några veckor sedan. Det är ännu oklart vad hennes dödsorsak är.

Den irländska artisten trollband under flera decennier publik världen över med sina fantastiska sånger. Redan som 20-åring slog hon igenom och sedan dess blomstrade karriären.

Sonen tog sitt liv

Men innerst inne har stjärnan inte mått bra. Hon har kämpat mot psykisk ohälsa och än värre blev det när hennes ena son, Shane Lunny, tog sitt liv förra året bara 17 år gammal…

Den tragiska händelsen kom att påverka Sinéad hårt. Bara dagar innan hennes död kommenterade hon ett hjärtskärande svar på ett inlägg på Twitter.

”Jag har levt som en levande död nattvarelse sen dess. Han var kärleken i mitt liv, min själs lampa. Vi var en själ i två halvor. Han var den enda personen som älskat mig villkorslöst. Jag är vilse i bardon utan honom”, skrev Sinéad O’Connor.

Lämnade tre barn efter sig

Efter att Sinéad gått bort lämnade hon efter sig tre barn. Det är Jake Reynolds, 34, Roisin Waters, 27 och Yeshua Bonadio, 16.

I en intervju med People har Sinéad O’Connor tidigare berättat att hon gett tydliga instruktioner till barnen sedan de var ”väldigt små”.

Det skulle barnen göra ifall hon hittades död

Hennes prioritet har varit att skydda sina inkomster och sina verk efter sin död. Därför har hon tidigare bett hennes barn att ringa revisorn innan de ringer ambulans, ifall de skulle hitta henne död.

Anledningen är att hon inte velat att skivbolagen ska kunna utnyttja hennes bortgång genom att tjäna massa pengar som barnen inte får ta del utav.

När artisterna är döda är de mycket mer värda än när de är vid liv”, har Sinéad sagt i en intervju med People för två år sedan. Hon fortsatte:

Det är därför jag alltid har instruerat mina barn sedan de var väldigt små: ’Om din mamma dör imorgon, innan du ringer 911, ring min revisor och se till att skivbolagen inte börjar släppa mina skivor och inte berättar var pengar är”.

Så fint att hon tänkte på barnen ända in i det sista.

Vila i frid Sinéad… Du kommer för alltid att vara saknad av en hel värld.