Starka reaktioner efter Malin Berghagens ord – ärliga beskedet om pappa Lasse: ”Skäms”

Pandemin har slagit till hårt mot våra äldre och tvingat dem att isolera sig för att inte smittas av viruset.

Detta har gjort att närstående har fått tagit annorlunda beslut jämfört med tidigare, något som Malin Berghagen har gjort med sin pappa Lasse.

Beslutet får nu starka reaktioner på sociala medier.

I över ett år har coronapandemin påverkat våra liv på många olika sätt.

Även om vaccinationerna är igång är faran långt ifrån över, och det är upp till var och en av oss att fortsätta ta ansvar.

För våra äldre är det fortsatt viktigt att hålla sig isolerade, vilket innebär att möten med barn och barnbarn får vänta lite till.

Men trots den rådande situationen gjorde Lasse Berghagen, 75, ett annat val.

Tidigare har hans dotter Malin Berghagen berättat hur han fick panik och bröt isoleringen.

– Han fick panik i stan. Han sa att han orkar inte det här, för det blev för jobbigt för honom att bara sitta och titta, sa hon i podcasten ”Berghagen och Tess” och fortsätter:

– Och det förstår jag. Det är många som är vana att gå ut och promenera och möta människor, och många äldre som blir ensamma för att man inte får besöka dem längre.

Familjens säkerhetsåtgärder

Malin Berghagen som har spenderat mycket tid i Järvsö med familjen fick då ett samtal från Lasse som frågade om han fick komma och besöka dem.

Malin berättar då att Lasse fick hyra en närliggande stuga och att flera säkerhetsåtgärder togs innan han fick komma fram.

Bland annat fick han hålla avstånd i bilen när han fick skjuts till Järvsö och duscha samt tvätta alla sina kläder när han kom fram till den väntande familjen.

Familjens drag för Lasses skull väckte stor uppmärksamhet och diskussion, och nu får Malin starka reaktioner efter ännu ett familjebeslut.

LÄS MER: Kritikstorm mot Malin Berghagen – ilskan efter orden om coronakrisen: ”Tror knappt att jag läser detta”

Malin Berghagen om nya beslutet

På sin Instagram delar hon med sig av en bild tillsammans med pappa Lasse, där hon skriver hur pandemin har påverkat deras liv.

”Igår när jag och pappa pratade om relationernas dilemman, kompromissandet och relationernas varande berättade jag för pappa att Martin är min bästa vän. Då tittade han på mig och sa ” Va? Är inte jag det? ”Hur söt???!!! Jag och pappa har haft fler samtal på telefon och mer promenader ute än vad vi hade innan Corona”, skriver hon och fortsätter:

”Tror min syster Maria känner likadant. I oron över de äldres isolering och i kombination med att vi ” ungdomar” har mer tid från våra jobb och de äldre verkligen behöver röra på sig för sin hälsas skull så har vi faktiskt haft mer kvalitets tid tillsammans i form av samtal. Skäms lite över att det skulle behövas ett livsfarligt virus för att vi skulle stanna upp i allt jobbande och ta tid för familjen och oss själv OCH förstå livets sårbarhet”.

LÄS MER: Malin Berghagens stora förvandling – visar nu upp nya förändringen: ”Det var värd nästan ett år av väntan”

Insikten efter tuffa tiden

Pandemin har gjort att Malin har fått en ny syn på livet och att hon därmed också har tagit ett nytt, stort beslut.

”Vi människor är inte allt för smarta ibland. Tänk vad mycket jag har blivit tvingade till att vakna upp ur det senaste året. Aldrig mer! När covid ger sig ska jag vara en bättre dotter, en bättre mamma, en bättre vän till vår planet och var mer rädd om mig. Basta! Någon ska jag väl ändå ha lärt mig. Om du är ärlig med dig själv, vad har du lärt dig om dig själv detta året? Och bespara mig gnäll om andra. Här jobbar vi med självrannsakan”, skriver hon.

Reaktionerna efter Malins besked

I kommentarsfältet är det många som har reagerat på Malins ord.

”Så fin pappa du har. Jo jag måste bli mer rädd om MIG, jag ger alltid mer än jag får tillbaka..därav blir man besviken o sårad, sörjer länge o hårdare när man fått lämna en relation som man trodde så starkt på..tredje gången nu. Sliter så hårt på mig. Så ska släppa taget o bara ta hand om mig nu!!”, skriver en person.

”Så fint beskrivet. Kan bara hålla med och tack för din senaste bok som jag lyssnat på. Grät många gånger.. berörde”, skriver en annan person.

”Så fint skrivet Malin. Tror i sin enkelhet att det handlar om att inte ta något eller någon för givet”, skriver en tredje.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.