Därför tror folk att Christina Schollin blir årets julvärd i tv – efter nya kryptiska bilderna på stjärnan

Christina Schollin som årets julvärd 2023?
Tja, det misstänker nu flera av stjärnans följare i sociala medier.
Detta efter att nya, kryptiska bilder på skådespelaren ”läckt ut” …

För den något yngre generationen har Christina Schollin framför allt blivit känd som den skojfriska mormorn i Kanal 5-succén ”Wahlgrens värld”.

Men den 85-åriga stjärnan har en imponerande karriär bakom sig – som spänner långt tillbaka i tiden.

I massor av år har Schollin stått i rampljuset och underhållit svenska folket. Hon filmdebuterade faktiskt redan 1956, i klassikern ”Swing it, fröken”, då sida vid sida med en annan stjärna, nämligen Alice Babs.

Därefter blev Christina erbjuden roller som kom att göra henne känd för flera generationer i decennier framöver. Bland dessa förstås rollen som Margareta Öhman i SVT:s såpaklassiker ”Varuhuset”.

På senare år har Schollin medverkat som sig själv i Kristallen-belönade realityserien ”Wahlgrens värld” tillsammans med bland andra dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnen Bianca och Benjamin Ingrosso. Den nya säsongen sänds nu på torsdagarna i kanalen.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

I och med hennes medverkan har hon också blivit så kallad influerare i sociala medier. 

– Jag ser influencer som något väldigt fint och viktigt, då man har i uppdrag att inspirera andra. Jag tror att det behövs, speciellt nu när det är som det är, har Christina Schollin tidigare sagt i en intervju med Nöjeslivet.

På senare tid har vi också fått se henne i bland annat TV4:s underhållning ”Masked Singer Sverige” – och i fjol skapade Christina rubriker när det stod klart att hon skulle göra en sensationell comeback på Dramatens scen.

Hyllades för sista rollen på Dramaten

För första gången sedan 1993 var den 84-åriga skådespelaren tillbaka på Sveriges nationalscen, den här gången i rollen som drottningen i ”Macbeth”. En gestaltning som hon hyllades för av kulturrecensenter.

Schollin kom in på Dramatens elevskola år 1958 och fick därefter en framgångsrik skådespelarkarriär, bland annat på teaterscenen. Som anställd på Dramaten gjorde hon bland annat Beatie i Arnold Weskers ”Rötter” och Nerissa i ”Köpmannen i Venedig”.

I oktober förra året gjorde hon sin sista föreställning i ”Macbeth” – och meddelade därefter att karriären på scen är över.

Men i tv-rutan och framför allt i sociala medier kan tittarna fortsätta att följa Schollin. Där vill den livserfarna influencern sprida positiva budskap eller kärlek till sina många följare.

– Jag vill verkligen få människor att se det positiva i tillvaron. Få dem att se att det finns hopp och en ljusning. Vi måste lita på att det både kommer ut någonting bra av allt det här, har Schollin tidigare sagt till Nöjeslivet.

Christina bjuder också på sig själv – och nu har ett av hennes inlägg på Instagram väckt stor debatt av en speciell anledning.

Därför tror folk att Schollin blir julvärd 2023 – efter kryptiska bilderna

På nya bilder kan följarna se hur en rödklädd Schollin slagit sig ned framför en julgran och en julbock – redan i oktober.

Och stjärnan hintar nu om att någonting är på gång.

– Vilken härlig julstämning det blev i studion med gran och tänt ljus. Julmusiken flödade. Håll utkik på kommande inlägg, skriver Schollin till bilderna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Mystiken är stor över vad det är som Schollin egentligen har hittat på med koppling till julen.

I inlägget visar Schollin också upp sig i en roll som företrädelsevis brukar vara starkt förknippad med julvärden i tv – nämligen ljuständningen:

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Instagram @christinaschollin

De mycket kryptiska bilderna på Schollin har nu fått hennes följare att spekulera hejvilt om vad hon har på gång.

– Är du årets julvärd? skriver en av hennes följare i en kommentar till inlägget.

Och det visar sig nu att många misstänker just detta.

– Hoppas på att det blir dig Christina, du är helt perfekt för detta som julvärd. Kram, skriver en annan av hennes följare i kommentarsfältet och får medhåll av flera andra.

– Du skulle passa utmärkt till julvärd, skriver en följare.

– Christina så fin julvärd, skriver ytterligare en.

Locket på från SVT

Om det i själva verket handlar om ett möjligt framtida julvärdsuppdrag i just tv – eller om stjärnan har något helt annat samarbete på gång – är dock högst oklart.

SVT, som haft en presentatör på julafton ända sen Bengt Feldreichs tid i slutet på 1950-talet, brukar varje år själva avslöja julvärden i samband med en stor och noga förberedd presskonferens. Där de i direktsändning berättar vem det hela handlar om.

Aldrig tidigare har det skett att en julvärd själv gått ut och berättat om det hela på Instagram förut.

Men vem vet – någon gång kanske ska vara den första …?

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Instagram @christinaschollin

På SVT är man dock noga med att inte tumma på traditionerna vad gäller avslöjandet av julvärden.

– Det är som alla andra årgångar. Vi säger inget i förväg – utan vår pressrelease kommer när den kommer. Tyvärr så kan jag inte säga mer än så, skriver SVT:s pressavdelning i ett meddelande till Nöjeslivet.

Det är alltså ännu så länge locket på från Tv-huset, och tittarna får tills vidare sväva i ovisshet om vem som blir julvärd 2023. Bland andra kandidater i de vilda förhandsspekulationerna bland spelbolagens oddssättare har Niklas Strömstedt, Carina Bergfeldt och Farah Abadi tidigare nämnts.

Även TV4 har med ojämna mellanrum genom åren haft julvärdar i tv. Även TV3 har haft en julvärd då och då.

Vem tycker du ska bli årets julvärd i tv? Tror du att Christina Schollin skulle axla uppdraget väl? Skriv gärna en kommentar!