Foto: TT/Instagram

Stora överraskningen till Christer Lindarw på födelsedagen – tas med storm av vännerna: ”Neej”

En undangömd hemlighet – mitt ute i skogen.
Här tas Christer Lindarw på sängen helt efter vännernas överraskning på födelsedagen.

Christer Lindarw har under flera decennier underhållit svenska folket med sin värme, härliga karisma och magiska förmåga att fånga en publik.

Artistens värv har framför allt skett som en del av dragshow-gruppen After Dark. Lindarw har där ständigt stått i strålkastarljuset – och personifierat glitter och glamour!

Men för att få hela bilden av Lindarws fantastiska karriär på scen måste vi backa bandet ända tillbaka till 1970-talet. Då skapade Lindarw tillsammans med kollegan Lasse Flinckman historia med sina glamourösa shower. De bjöd på otroliga nummer när de sjöng till kända låtar men också imiterade kändisar.

Ett lysande paradnummer genom åren har varit då Lindarw framträtt som drottning Silvia – också vid tillfällen framför kungafamiljen såsom under Victoriadagen på Öland.

Christer Lindarws succé med After Dark

After Dark lyckades också vinna nästa generationers hjärtan via succéer i Melodifestivalen, framför allt med den ikoniska schlagerdängan ”La dolce vita” från 2004.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Efter Lasse Flinckmans frånfälle år 2016 fortsatte Lindarw göra föreställningar med After Dark fram tills 2021.

Då valde Lindarw själv valde att trappa ner på sina scenengagemang, för att i stället bland annat fokusera på sin nya roll som producent för ”Club After Dark” på Vasateatern i Stockholm. Han har också kunnat ses som skådespelare i SVT:s dramakomedi ”Bonusfamiljen”.

Dessutom landade han nyligen ett riktigt prestigeuppdrag – som designer av kronprinsessan Victorias festklänning som hon bar vid pappa kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.

Lindarw är vida känd för sina kreationer genom åren och ligger bland mycket annat bakom Lill Lindfors klassiska och oförglömliga ”tappa kjolen”-ögonblick från Eurovision Song Contest 1985.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Christer Lindarw fyller år – överraskas totalt av vännerna

I söndags fyllde den folkkäre stjärnan 71 år, och han blev då totalt överraskad av sina kära vänner.

De hade nämligen förberett ett firande i vad som tycks ha varit största hemlighet för Eskilstunasonen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230213 Christer Lindarw, dragshowartist fyller 70 år. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20230213 Christer Lindarw, dragshowartist fyller 70 år. Foto: Jessica Gow / TT

Det är skådespelaren tillika Lindarw-vännen Magnus Skogsberg Tear som på sin Instagram delar med sig av det härliga firandet av After Dark-stjärnan.

Stora överraskningen till Christer Lindarw på födelsedagen – vännernas plan i skogen

I ett videoklipp får tittarna följa med på en härlig promenad ute i skogen. Där sjunger sällskapet ”Ja må du leva la dolce vita!” med anspelning på Lindarws schlagerklassiker.

Födelsedagsbarnet själv följer med kompisgänget, innan de kommer till en glänta där ytterligare vänner väntar med kärleksfulla ballonger dagen till ära.

Lindarw ser uppenbart rörd ut – och lite förvirrad – när han tar sig för munnen då han får se alla som kommit för att fira honom på födelsedagen.

– Neej? hörs Christer säga i klippet samtidigt som han inser vad som är på väg att hända.

– Fölsisluringen i skogen för vår bästis Christer Lindarw blev en annorlunda söndagsprommis när fler kompistomtar stod gömda i mossan. GRATTIS PÅ DIN DAG, skriver Magnus Skogsberg Tear efteråt på Instagram.

Lindarw är tacksam och glad för överraskningen som även inkluderade en hel del godsaker.

– En sån underbar överraskning! Varmt tack för ballonger, present, blommor, kaffe och smarrig tårta. Men det allra bästa, att ni finns i mitt liv, skriver Lindarw i ett svar till inlägget.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Under och efter söndagen har hundratals kommentarer med gratulationer rasslat in till Lindarw.

– Önskar sååå att vi hade kunnat vara med idag. Vårt allra största grattis till dig underbara, skriver artistkollegan Marie Serneholt.

– Grattis älskade Christer!! skriver Nanne Grönvall.

– Jag har aldrig träffat er. Och ni inte mig. Men ni förmedlar en jäkla livsglädje! Tack för det. Och grattis! skriver en av Skogsbergs följare i ett svar till inlägget.

Vi kan bara instämma! Stort grattis i efterskott på din dag, Christer!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev