STORT GRATTIS: Allan Svensson fyller 73 år – det gör sonen Daniel idag

Allan Svensson har genom åren gett oss fantastiska skådespelarinsatser som fått publiken att både skratta och gråta.

På fredagen fyller stjärnan 73 år och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Sonen Daniel har i dag vuxit upp – det gör han idag.

Allan Svensson är för de flesta kanske mest känd som brevbäraren Gustav Svensson i den omåttligt populära tv-serien Svensson, Svensson.

Men genom åren har Allan Svensson hunnit med betydligt mer än så.

Allan föddes i Stockholm 1951 men växte upp i Tranemo, Västergötland. Han började sin bana inom teatern på Skara Skolscen, innan han studerade vidare på Teaterhögskolan i Göteborg.

I slutet av 70-talet kom Allans genombrott då han spelade hemmasonen Erik Gustafsson i den bejublade serien Hedebyborna.

Och sedan dess har Allan Svensson flitigt synts till på både teaterscener, vita duken och i tv-rutan.

Bland annat har vi sett Allan spela i ”Kejsarn av Portugallien”, ”Strul”, ”Varuhuset” – och mycket annat. Allan Svensson har även gjort svensk röst i flertalet animerade filmer.

Privatlivet

Allan Svensson har länge varit hemlighetsfull när det kommer till privatlivet. Men 1975 gifte han sig med ex-frun Maria Sjögren och samma år fick de sonen Daniel tillsammans.

Sex år senare, 1981, valde dock Allan och Maria att gå skilda vägar.

Sommaren 2018 mötte Allan dock kärleken på nytt. Denna gång i Göteborg där han hyrde en lägenhet av hyresvärden Ami. Så fort Allan fick se Ami för första gången så var kärleken ett faktum.

– Det var totalt fantastiskt, jag var helt oförberedd på att detta skulle hända. Det är nästan som en liten saga. Det är väldigt fint, underbart och härligt, har Allan Svensson sagt till Året Runt.

Allan Svensson
Foto: Claudio Bresciani/TT

Det gör Allan Svenssons son idag

Allan Svenssons son Daniel har hunnit fylla 48 år. Han har tagit sin hustrus efternamn och lever idag i Stockholm.

Daniel har valt en helt annan karriär än sin far. Enligt hans LinkedIn-sida så arbetar han som webbutvecklare. Daniel sitter även i styrelsen i Allans bolag.

Det är inte mycket vi vet i övrigt om Daniel. Men tillsammans med hustrun Linda så har han i alla fall två döttrar som är 22 respektive 15 år gamla.

Bild på Allan Svenssons son Daniel från 2013.
Bild på Allan Svenssons son Daniel från 2013. Foto: Facebook

Allan Svensson om att bli farfar

I en intervju med Hemmets journal har Allan beskrivit känslorna då han fick beskedet om att han skulle bli farfar för första gången.

– Jag minns tydligt när jag som 50-åring skulle bli farfar första gången och fick närmast en chock då min son Daniel gav beskedet. Hur var det möjligt att jag som var så ung plötsligt skulle bli farfar? Jag föreställde mig en väldigt gammal man i rullstol som hade ett långt, vitt skägg.

Han har även avslöjat att äldsta barnbarnet är inne på kulturspåret hon också. Och farfar Allan stöttar naturligtvis.

– När hon skulle spela upp en audition bokade jag en replokal på Stadsteatern i Stockholm och tränade med henne. Det gick jättebra sedan, roligt att kunna hjälpa till, berättade han för Hemmets journal.

Allan Svensson
Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Stort grattis på födelsedagen Allan! Hoppas att du får en riktigt fin dag!

Passa gärna på att gratulera Allan Svensson i kommentarsfältet på Facebook!