STORT GRATTIS: Darin fyller 37 – så har hans personliga stil förändrats genom åren

Darin Zanyar

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Maja Suslin/TT, Bertil Ericson/TT

Darin Zanyar slog igenom som 17-åring i den första säsongen av svenska ”Idol”. Nu har det gått hela 20 år sedan dess.

Stort grattis på din födelsedag, Darin. Hoppas du blir ordentligt firad.

Redan 2004 fick det svenska folket upp ögonen för den charmige och blyge Darin Zanyar som tog sig hela vägen till finalen av ”Idol”.

Väl där fick 17-åringen se sig besegrad av Daniel Lindström – men nu med facit i hand kan man verkligen säga att det gynnade honom att komma tvåa i tävlingen.

Läs mer: Bianca Ingrossos privata fråga får Darin att sätta ner foten – detta vill stjärnan inte svara på: ”Det kan vara så”

Sedan dess har han spelat in nio studioalbum, turnerat runt i Sverige och i världen, varit med i ”Melodifestivalen” och ”Så mycket bättre” och uppträtt på det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Han är en av de största svenska artisterna i dag.

Darin Zanyar i ”Idol 2004”. Foto: Bertil Ericson/TT

Så träffade Darin sin pojkvän

I augusti 2020 kom Darin ut som homosexuell.

Han skrev det i ett Instagram-inlägg i samma veva som det årets Pride-vecka tog slut. I inlägget skrev han att alla i världen ska kunna vara stolta över vilka de är och att han vet om hur svårt det kan vara att komma ut.

Det tog lång tid för honom att göra det också.

Jag är stolt över att vara gay”, skrev han i inlägget.

För exakt två år sedan träffade han sin nuvarande pojkvän. Han berättade om mötet för Expressen i mars. De sågs på ett uteställe i Palma, Mallorca, där Darin var ute med sina kompisar för att fira sin 35-årsdag.

– Efter det så kände jag att jag måste skriva om den här kvällen. Både för att det var min roligaste utekväll någonsin och för att jag träffade någon speciell, sa han.

”Min roligaste utekväll någonsin”

Singeln ”Electric” som han släppte nyligen handlar om den där natten som han träffade sin kille, som fortfarande är okänd för allmänheten.

– Ja, i den här texten så är det ju första gången vi träffas. Jag visste inte då hur han var. Men vi var som två magneter. Jag vet inte vad det är som gör det. Om det är frekvenser eller energier. Men vissa människor dras ju till varandra. Man tänker kanske att det bara händer i filmer och inte på riktigt, men då insåg jag att det var på riktigt, sa Darin.

Darin har alltid varit en frekvent gäst på Stockholm Pride och QX-galan. Efter årets gala, som var den 5 februari, fick han frågor i just QX.

Darins stilförändring under åren

Han pratade bland annat om den stilresa han gjort under sina 20 år i branschen. När han slog igenom som 17-åring var det mycket stora, luftiga kläder och lite mer säkra val. Under de senaste åren har han vågat ta ut svängarna mer och visa upp sin sanna identitet även i plaggen han bär.

– Ja, jag går på min egen feeling och det är viktigt att känna sig bekväm annars kommer det aldrig kännas bra, säger han.

Darin på ”Allsång på Skansen” 2010. Foto: Maja Suslin/TT

QX: ”Tror du att det faktum att du kom ut rev lite murar och att du vågade mer rent stilmässigt?

– Ja, jag tror det. Jag har alltid älskat fashion och det kan ha hänt nåt där. Jag slutade limitera mig själv och bara började köra, säger han.

Han avslöjade även att ingen av de personer han var på galan med var hans pojkvän. Partnern är fortfarande hemlig, så ingen vet riktigt vem han är.

Darin Zanyar på QX-galan. Foto: Jonas Ekströmer/TT

I stället gick Darin på QX-galan med några andra.

– Det var kul! Jag tog med en av mina bästa vänner och min stylist, säger han.

Stort grattis på din födelsedag, Darin. Hoppas du firar den med nära och kära.

Du är en stor förebild för många och du är en modig och ärlig människa. Fortsätt att vara du.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version