Darin talar ut om tunga sorgen – kärleksrelationen som krossade stjärnans hjärta: ”Kände mig lost” 

Den ständigt aktuelle och fantastiska artisten Darin har nyligen släppt albumet ”En annan jag”.

Bakom låtarna vilar ett stort mörker, vilket stjärnan pratat ut om i en intervju.

Darin Zanyar, 36, slog igenom i Idol 2004 där han tog hem andraplatsen. Där och då skulle hans liv förändras i grunden.

Sedan genombrottet har Darins karriär bara pekat uppåt. Han har fångat folks hjärtan med sina låtar både i Sverige och internationellt.

Med åren har han synts till i en mängd olika sammanhang. Senast i somras fick han hela allsångsscenen på Skansen för sig själv i en timme.

LÄS MER: Darins braksuccé räddade allsången – tokhyllas av tittarna efter mäktiga showen: ”Bästa jag sett på länge”

Ett av många minnesvärda ögonblick med Darin är när han var med i en av de tidigare säsongerna av ”Så mycket bättre”, där han framförde Magnus Ugglas Astrologen:

Svåra tiden

I en ny intervju med TT som publicerats i Aftonbladet berättar Darin om sitt nya album ”En annan jag”, och hur det kom till.

– Jag kände mig lost. Det kändes som att jag alltid skulle må som jag gjorde då, säger Darin till TT.

Det var i slutet av 2020 mitt under coronapandemin. Darin bodde i en lägenhet i Santa Monica, USA, och kände sig otroligt ensam. Alla spelningar var inställda och han visste inte vad det skulle bli av allting.

Han hade i samma veva nyligen kommit ut som homosexuell och sålt sin lägenhet i Stockholm. Pressen var stor på Darin. Och inte nog med det, vid samma tid gick han även igenom hjärtesorg efter en krossad relation.

Började skriva låtar

För att ta sig ut ur mörkret så började Darin att skriva fler låtar. Under två års tid har han arbetat med att färdigställa albumet.

– Tanken var inte att jag skulle dela med mig av låtarna ens. Det var bara för mig, och jag var helt säker på att det inte skulle bli en skiva. Men så utvecklades det, säger han till TT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

STOCKHOLM 2015-11-03 Artisten Darin Zanyar Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Fick ta del av flera livsöden

I början av året släpptes ”Starkare”, vilket blev en väldigt hyllad låt. Efter att den släpptes var det många fans som hörde av sig med sorgsna berättelser ur sina liv.

– Man inser verkligen att shit, vad folk går igenom saker. Jag fick ta del av hjärtskärande stories. Alltså, det är verkligen inte lätt att leva, även om det samtidigt också är vackert och fint, säger Darin till TT.

På frågan om vad han vill att lyssnarna ska känna när de hör det nya albumet blir svaret:

– Kanske att de ska få lite hopp. Att de kanske ska förstå var jag har varit när det har varit som mest tungt, att de ska få följa med på min resa. Att man kan må bättre och känna sig ”on top of the world” igen.

LÄS MER: Därför visar Darin inte upp sin nya kärlek – viktiga beslutet för relationen utanför rampljuset 

Hoppas att du mår bra idag Darin! Tack för att du delar med dig av din historia!

Dela gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!