STORT GRATTIS: Doktor Mikael fyller år i dag – så här hyllas han av kollegorna på Nyhetsmorgon!

Stort grattis säger vi i dag till doktor Mikael Sandström!

Den spänstige tv-profilen fyller 62 år – och hyllas på ett speciellt vis av sina kollegor på TV4.

”Soldoktorn” som han ibland skämtsamt kallas är så mycket mer än en överläkare.

Den dansande doktorn med det varma leendet föddes i Södertälje den 3 juni 1958, samma sommar som Sverige spelade VM-final i fotboll på hemmaplan.

För de allra flesta är han känd som den trevlige tv-doktorn som alltid svarar på tittarnas frågor i Nyhetsmorgon i TV4. Tillsammans med kollegan och nära vännen Tilde de Paula Eby driver han också ”Läkarpodden”.

Han har också firat jul ihop med Tilde, som genast bjöd in doktor Mikael när hon fick höra att han tänkte fira ensam.

Han jobbar till vardags som narkos- och akutläkare vid Lindesbergs lasarett i Bergslagen – långt ifrån all glitter och glamour som många andra tv-kändisar omger sig av. När doktor Mikael presenterades som en av deltagarna i årets ”Let’s dance” var det många tittare som jublade.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Men dansäventyret slutade snöpligt. Doktor Mikael hann bara dansa i ett av tävlingsprogrammen, innan han begav sig hemåt till Lindesberg och sjukhuset. I den rådande coronapandemin kände han att det inte var läge att underhålla på fredagskvällarna i tv – utan i stället fokusera fullt ut på sjukvården och sitt jobb.

– Jag väljer sjukvården och därför kommer jag inte vara med mer, förklarade doktor Mikael i direktsändningen för de två förstående programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

Foto: TV4

Men i finalavsnittet var doktor Mikael tillbaka och bjöd då på en härlig dans!

I dag, onsdag 3 juni, fyller den vitale och glade doktorn 62 år – men några tankar på pension finns ännu inte, har han tidigare förklarat i en intervju med Nöjeslivet.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Då passar hans kollegor på Nyhetsmorgon på att hylla sin kollega lite extra. TV4 har ”kuppat” och klippt ihop en specialfilm till doktor Mikaels ära, som de har lagt upp på Facebook under dagen. Där har gratulationerna strömmat in till den sympatiske doktorn under hela dagen.

Stort grattis, Doktor Mikael! Och varmaste lyckönskningar till dig och dina kollegor i ert viktiga arbete!

Dela gärna vidare artikeln för att hylla doktor Mikael i dag på hans födelsedag!